fbpx

Inițiativa F5 Super-NetOps câștigă premiul Network Innovation Award


Proiectul educational F5 Super-NetOps a castigat premiul Network Innovation Award oferit de TechTarget, reflectand eforturile sale de a inova în domeniul dezvoltarii competentelor administratorilor de retea

SearchNetworking a anuntat ca programul de training F5 Super-NetOps a fost desemnat castigator al Network Innovation Award, titlu care evidentiaza progresele si realizarile remarcabile in industria solutiilor de retelistica. Initiativa Super-NetOps ofera instruire gratuita online cu instrumente si metode de generatie urmatoare, cunoscute si sub numele de NetOpsNetOps 2.0,  DevNetOps sau NetDevOps, folosind un model open source care permite continutului sa evolueze si sa se imbunatateasca in timp.

Potrivit lui Hitesh Patel, director de product management in automatizare, orchestrarea si ecosisteme in cadrul F5, peste 9.500 de persoane au finalizat doua sau mai multe module de Super-NetOps – programul fiindu-le util pentru a raspunde mai bine provocarilor cu care se confrunta astazi inginerii de retea.

Cum a inceput initiativa F5 Super-NetOps?

Hitesh Patel: Initiativa s-a lansat in urma cu cativa ani ca o pregatire interna pentru inginerii F5. Am avut oameni din diverse medii si cu un set de abilitati si niveluri de maturitate diferite privind tehnologia cloud, automatizarea, metodologia si practicile DevOps. Aveam nevoie de un instrument prin care sa aducem toti participantii acelasi nivel. Sincer, trebuia sa putem intra in conversatiile clientilor despre aceste tehnologii si metodologii si sa reprezentam o voce autoritara a ratiunii, cu un nivel ridicat nu numai de expertiza tehnica, dar si de experienta practica.

Deci, aceasta a fost provocarea principala, si de fapt, aici au fost inceputurile Super-NetOps – in care noi ne-am transformat propria noastra forta de munca, astfel incat sa putem ghida clientii in tehnologia cloud, automatizare si DevOps.

Exista o multime de termeni care evoca intersectia dintre retelele tip cloud, automatizare si DevOps: NetOps 2.0, NetDevOps, DevNetOps etc. De ce numele de Super-NetOps?

Patel: Nici unul dintre acesti termeni nu a existat in momentul in care am venit cu numele Super-NetOps. Am plecat de la obiectivul nostru: sa schimbam nu numai seturile de calificare si instrumentele inginerilor sau administratorilor de retea traditionali sau expertilor in NetOps, ci sa ii invatam cum sa le foloseasca.

Am incercat sa gandim si sa repetam constant, cu pasi mai degraba mici, decat cu mari pe sistemul ‘fail fast, fail forward’ – principiile DevOps. Am creat varianta de inginer NetOps – un inginer cu capacitatea de a utiliza tehnologiile si instrumentele cloud, lucrand intr-un mod mult structurat cu o metodologie DevOps.

Cu ce este diferit acest tip de formare profesionala?

Patel: Industria este in permanenta schimbare, mereu apar noi tehnologii. Daca doriti ca tehnologia sa aiba succes, aveti nevoie de utilizatori cunoscatori ai tehnologiei. Si care este cel mai bun mod de a crea o baza de utilizatori foarte pasionata si dedicata? Antreneaza-i – alimenteaza-le carierele, ideile si visele. Este cel mai bun mod de a cimenta un set de tehnologie.

Iata o poveste personala: Tatal meu a fost un inginer de telecomunicatii in Anglia in timpul trecerii industriei de la tehnologia analogica la cea digitala. Multe dintre cunostintele de baza s-au schimbat peste noapte din cauza acestei perturbari massive din piata. Nu existau programe pentru ca tata sa invete noua tehnologie, asa ca a luat o decizie de a-si muta familia in S.U.A. si a inceput o noua cariera intr-un domeniu complet diferit. Nu cred ca oamenii ar trebui sa mai treaca prin astfel de experiente.

Am investit in acest program pentru a ne asigura ca educam si ajutam oamenii sa avanseze in cariera. Cineva trebuie sa spuna: „Va vom ajuta si va vom oferi abilitatile de care aveti nevoie, pentru ca va pretuim ca om si va apreciem experienta”.

Cum a evoluat F5 Super-NetOps?

Patel: Am livrat intotdeauna Super-NetOps ca si cod sursa, cu documenatie si suport de training care se regasesc pe GitHub. O parte din aceasta transformare a sistemului utilizeaza o bucla de feedback si imbunatatire continua, astfel incat utilizatorii nostri contribuie la ecosistemul de formare, intr-o abordare opensource. Avem utilizatori foarte buni cu privire la gramatica limbajului, care editeaza documentatia si avem alti oameni care folosesc ceea ce au invatat si contribuie cu noi module.

TechTarget este una dintre cele mai puternice asociatii de experti din domeniul IT, care de mai bine de 20 genereaza continut, analize, evaluari valoroase pentru mediul IT enterprise. Publicatiile online TechTarget colaboreaza cu peste 100 de experti care contribuie cu continut de valoare.

SURSA

F5 Networks
F5 Networks

Application delivery and security services The F5 portfolio of enterprise-grade application services ensures that apps are fast, available, and secure—across any on-premises or multi-cloud environment. F5 ofera puncte strategice de control in infrastructura IT, permitand organizatiilor ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii