fbpx

Mai putin de 15% dintre companii cred in solutiile utilizate pentru recuperare a datelor in caz de dezastru


In urma unui nou sondaj realizat recent de catre Arcservere, a rezultat ca, in timp ce downtime-ul este o preocupare de varf, multe companii nu au incredere in capacitatea lor de a-si recupera datele in caz de dezastru.

Din cei 600 de parteneri de distributie si factori de decizie IT din America, Europa si Japonia, 57% au declarat ca nu sunt increzatori in capacitatea lor de a-si recupera datele de business in eventualitatea unui eveniment de tip dezastru. Doar putin peste 14% declara ca se simt foarte increzatori ca isi pot recupera datele.

Dintre partenerii de distributie intervievati, peste jumatate (56%) au afirmat ca majoritatea clientiilor nu au un plan de redresare in caz de catastrofe. Dintre acei clienti care dispun de un plan, 59% il testeaza cel mult o data pe an.

„Unii furnizori de solutii dedicate protectiei datelor se sprijina acum pe sustinerea sistemelor de tip cloud si a celor fizice cu solutii „uni-taskers” – solutii care au fost proiectate special pentru un mediu, spune Christophe Bertrand, vicepresedinte, marketing de produse, in cadrul Arcserve. Au achizitionat aceste tipuri de solutii in speranta de a simplifica sau de a reduce costurile, dar de fapt au generat si mai multa complexitate in acest proces, datele devenind din ce in ce mai eterogene.”

Exista diverse variatii interesante intre partenerii de distributie, furnizorii de servicii si utilizatorii finali, in ceea ce priveste criteriile de alegere a unui furnizor de protectie a datelor. Pentru parteneri predomina in mod covarsitor numele de marca sau notorietatea solutiei in piata, atunci cand evalueaza un furnizor.

Utilizatorii finali, in schimb, considera – in proportie de 45%, ca usurinta utilizarii si a implementarii sunt criterii esentiale de achizitie, urmate de pretul total si posibilitatile de integrare cu aplicatiile bazei de date.

Rezultatele complete ale acestui sondaj sunt disponibile pe siteul Arcserve.

Arcserve
Arcserve

Arcserve este producator de top de software si solutii de management al infrastructurii IT, cu o expertiza extinsa pentru toate tipurile de medii IT – de la mainframe si distributie, de la virtual la cloud. Solutiile Arcserve permit clientilor sa administreze si sa securizeze infrastructura ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii