fbpx

Masergy si Fortinet lanseaza rezultatele sondajului IDG Healthcare IT


Masergy, platforma de SDN si cloud pentru companii digitale, a lansat la inceputul anului rezultatele unui nou studiu de cercetare IDG, co-sponsorizat de Fortinet, privind starea IT in industria sanatatii.

Masergy si Fortinet lanseaza rezultatele sondajului IDG Healthcare IT 1Studiul a avut ca respondenti liderii IT din spitale, facilitati de ingrijire primara si urgenta, companii farmaceutice si alte entitati din domeniul sanatatii. Scopul a fost de a face lumina asupra modului in care schimbarile provocate de pandemie, inclusiv cresterea numarului de telemedicina si a lucratorilor la distanta, au accelerat cererile de rezilienta a retelei si securitatea in cloud, precum si necesitatea unei abordari integrate pentru rezolvarea acestor provocari.

Eechipele IT din domeniul sanatatii au provocari tehnice descurajante sa asigure latimea de banda a retelei, rezilienta si securitatea in fata cresterii asistentei online, inclusiv telemedicina, forta de munca la distanta si IoT medical, a explicat Ray Watson, vicepresedinte inovatie la Masergy. Sondajul IT IDG Healthcare releva faptul ca o retea integrata si o strategie de securitate este acum un imperativ pentru a aborda aceste provocari.

Mai mult de jumatate din conducerea IT in domeniul sanatatii vede dispozitivele medicale conectate si securitatea in cloud ca fiind principalele provocari de securitate IT in domeniul sanatatii provocate de masurile COVID-19.

 

Principalele constatari ale sondajului includ:

 • 95% dintre respondenti declara o crestere a traficului de retea din martie 2020, 92% trebuind sa creasca capacitatea latimii de banda a retelei pentru a gazdui un aflux de dispozitive medicale conectate
 • Primele trei provocari de securitate pentru IT din domeniul sanatatii:
  • Securitate Cloud (46%)
  • Securitatea dispozitivelor medicale conectate (46%)
  • Forta de munca remote si mobila (36%)
 • 54% se asteapta ca bugetele IT sa creasca in 2021
 • 71% considera foarte importanta integrarea solutiilor de retea cu politicile de securitate
 • 60% indica faptul ca o singura arhitectura de securitate care sa ofere politici de securitate consistente in mai multe locatii este foarte important
 • 65% spun ca integrarea securitatii cu solutiile SD-WAN este considerata critica sau extrem de important
 • 87% sunt interesati sau foarte interesati de securizarea serviciului de acces edge  (SASE), combinand capacitatile WAN cu functiile de securitate a retelei
 • 80% indica faptul ca este probabil sau foarte probabil (44%) sa contracteze un furnizor de servicii pentru a gestiona serviciile de retea si / sau securitate

Cererea crescuta de rezilienta a retelei si securitatii  cloud provine din intreaga industrie a sanatatii, inclusiv vizite medicale virtuale, clinici de tip pop-up si noile cerinte generate de work-from-home. Un ecosistem in crestere de dispozitive medicale, aplicatii cloud, locatii si parteneri care trebuie conectati in siguranta a fortat, de asemenea, o schimbare a strategiei de retea care pune accentul pe fiabilitate si securitate pentru activitati la distanta si bazate pe cloud.

 

 

Fortinet
Fortinet

Retelistica bazata pe securitate pentru o lume hiperconectata Veracomp este distribuitor Fortinet in Romania si Centru autorizat de trainingFortinet a fost infiintata in 2000 de catre Ken Xie, fondatorul vizionar si presedintele anterior si CEO  al NetScreen (vanduta ulterior catre Juniper ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii