fbpx

NATO alege Thales pentru furnizarea primului cloud de aparare pentru fortele armate


NATO a selectat Thales pentru a oferi prima solutie cloud de aparare implementabila la nivel de teatru de operatiuni, o solutie compacta si complet certificata pentru gestionarea end-to-end si controlul conectivitatii, aplicatiilor si gazduirii datelor.

NATO alege Thales pentru furnizarea primului cloud de aparare pentru fortele armate 1

Nexium Defense Cloud a fost selectat de NATO deoarece respecta cele mai stricte standarde de securitate si interoperabilitate militara.

Solutia Thales garanteaza suveranitatea si autonomia strategica a fortelor armate.

NATO a selectat Thales pentru a furniza prima solutie certificata de aparare care poate fi desfasurata in teatrul de operatiuni in mai putin de 24 de ore. Thales a fost selectat dupa un proces de licitatie organizat la nivel mondial pe baza cunostintelor sale de integrare a sistemelor de aparare. Prin acest contract, Thales intra intr-un nou sector de piata si isi demonstreaza capacitatea de a integra cele mai bune tehnologii civile si comerciale disponibile si de a le adapta nevoilor fortelor armate. Pe masura ce operatiunile militare devin din ce in ce mai mult bazate pe date, accesul la date si aplicatii critice este o cerinta cruciala pentru fortele armate. Solutia cloud de aparare dezvoltata de Thales permite fortelor sa analizeze si sa partajeze date in timp real de la centrul de comanda la teatrul de operatii, sa urmareasca transformarea lor digitala in siguranta si sa accelereze ciclul de decizie pentru a obtine si a mentine un avantaj operational.

Pana acum, ar fi putut dura cateva luni si zeci de ingineri specializati care sa lucreze in apropierea zonei de lupta pentru a implementa activele necesare. Cu Nexium Defense Cloud, Service Design Studio si sistemul sau de orchestratie, o mica echipa de experti poate implementa servicii si aplicatii IT in locatii aflate la mii de kilometri distanta in doar cateva ore. Aceasta solutie se bazeaza pe o abordare holistica ce cuprinde managementul aplicatiilor IT, retele si securitate, cu o arhitectura generala a sistemului conceputa pentru a se potrivi nivelurilor diferite de confidentialitate.

Nexium Defense Cloud incorporeaza cele mai bune tehnologii civile si comerciale disponibile pentru a oferi o solutie completa, modulara, suverana, care permite fortelor sa functioneze complet autonom in teatrul de operatii. Ofera o gama larga de configuratii posibile, de la o infrastructura de mare capacitate si usor scalabila pentru sediul de comanda la sisteme containerizate all-in-one care transforma o baza directa intr-un nou nod cloud in doar cateva ore.

Aceasta interconectare usoara in cadrul organizatiilor ad-hoc si al structurilor de comanda creste eficienta misiunii cu un nivel de securitate fara egal.

Nexium Defense Cloud este cea mai compacta, extrem de integrata si modulara solutie disponibila astazi. Include toate componentele posturilor de comanda militare (cabinete, servere, suporturi de stocare a datelor, sistem de supraveghere etc.) si indeplineste cerintele de performanta in ceea ce priveste dimensiunea, greutatea si puterea (SWaP) pentru a simplifica implementarea si a minimiza amprenta logistica.

Prin acest contract, Thales isi demonstreaza inca o data certificarile si know-how-ul de standardizare. Solutia sa de aparare in cloud a fost conceputa pentru a respecta cerintele standardului NATO Federated Mission Networking (FMN), care stabileste cadrul de cooperare intre retelele de comanda si control pentru fortele coalitiei. Nexium Defense Cloud are toate punctele forte necesare pentru a deveni solutia de referinta pentru posturile de comanda implementabile cu valoare adaugata mare, care vor fi necesare in operatiunile de coalitie de maine.

«Thales este mandru sa contribuie la transformarea digitala a fortelor armate oferind aceasta prima solutie cloud de aparare tactica certificata,. Suntem recunoscatori NATO pentru increderea in expertiza noastra in sisteme de informatii si comunicatii sigure, interoperabile. „Marc Darmon, vicepresedinte executiv, Sisteme de comunicatii si informatii securizate, Thales.

Gemalto
Gemalto

Gemalto este producator de solutii de securitate digitala. Solutiile Gemalto protejeaza si controleaza accesul la date critice prin autentificarea accesului, a tranzactilor si a obiectelor, criptarea datelor si administrarea securizata a criptarii. Cu 14.000 de angajati si o cifra de afaceri de ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii