fbpx

Noul director executiv al F5 isi impartaseste impresiile de inceput si viziunea sa pentru dinamica livrarii aplicatiilor


Noul presedinte si CEO al F5, Francois Locoh-Donou, a preluat fraiele companiei de retea de livrare a aplicatiilor pe 3 aprilie, inlocuindu-l pe vechiul lider John McAdam, care s-a retras in 2015, dar a revenit in functie atunci cand inlocuitorul sau a demisionat in luna decembrie a acelui an din cauza unor „probleme de conduita personala.“ Cel mai recent, Locoh-Donou a fost director de operatiuni al Ciena, un furnizor de echipamente de telecomunicatii. John Dix, editor sef al Network World, a vorbit cu Locoh-Donou despre planurile si ambitiile sale pentru F5 dupa ce Locoh-Donou a gazduit prima sa conferinta privind rezultatele trimestriale ale F5 (veniturile pe trimestrul 2 in crestere cu 7% comparativ cu aceeasi perioada a anului la 518 milioane $).

Francois Locoh-Donou

Avand in vedere istoricul dumneavoastra in industria tehnologiei, exista anumite experiente in particular care va vor ghida in aceasta noua functie?

Sunt cateva lucruri. Exista asemanari intre Ciena si F5. Ambele companii au aparut la sfarsitul anilor ’90 ca firme ambitioase in domeniul tehnologiei care au fost tranzactionate la bursa si care au supravietuit unor perioade de recesiune in domeniul tehnologiei. Si sunt de dimensiuni similare in ceea ce priveste angajatii si veniturile. Deci, unele dintre experientele pe care le-am avut la Ciena vor fi valoroase aici.

In primul rand, daca te uiti la F5, am avut foarte mare succes si vom continua sa avem succes, dar mediul si modul in care clientii consuma tehnologiile noastre evolueaza si vrem sa ii ducem pe clientii nostri catre aceasta schimbare, iar acest lucru presupune asumarea unor riscuri, efectuarea unor miscari indraznete, realizarea dezvoltarii corecte in mod organic. Am trecut prin experienta schimbarii semnificative a mediului si modelelor de consum la Ciena si am condus organizatia prin acele schimbari. Cred ca acest lucru va fi valoros.

Ciena a trebuit, de asemenea, sa ia o multime de decizii in legatura cu a construi versus a cumpara pe masura ce am dezvoltat compania de-a lungul timpului, si ma astept ca F5, ca fiecare companie de tehnologie de aceasta dimensiune, sa se gaseasca in situatia de a fi nevoita sa ia decizii similare. Disciplina cu care faci acest lucru este foarte importanta si cred ca experienta mea legata atat de esecuri, cat si de succese, va fi valoroasa aici.

Iar al treilea lucru este o parte uriasa din forta F5 de astazi – talentul, experienta si pasiunea oamenilor de aici. La Ciena am invatat cum sa cultivam si sa dezvoltam aceasta pasiune si sa ne asiguram ca nu facem lucruri care o erodeaza. Cred ca lectiile pe care le-am invatat in legatura cu lucrurile care nu trebuie facute si cele care trebuie facute vor fi utile.

Cu dumneavoastra la carma, ce vor observa angajatii si clientii ca este diferit la F5?

Il admir mult pe John McAdam si compania pe care a construit-o. Personalitatea lui este de fapt unul dintre lucrurile care m-au atras la companie. Spun asta pentru ca sper sa fie cateva lucruri pe care angajatii sa considere ca le avem in comun.

Unul dintre aceste lucruri este modestia fireasca a lui John, care cred ca strabate in cadrul organizatiei. F5 nu este o organizatie care are multa toleranta fata de egouri, politica si agende personale si ma voi asigura ca acest lucru ramane la fel.

Ezit sa vorbesc despre ceea ce vor considera oamenii diferit datorita mie pentru ca ceea ce se intampla de fapt este aceasta perioada fascinanta de schimbare in industria IT despre care am vorbit deja. Modelele de consum sunt diferite si, din aceasta cauza, F5 face deja unele lucruri in mod diferit si urmeaza sa facem mai multe lucruri in mod diferit.

Un alt lucru este ca F5, ca si companie, intra intr-o noua faza. Am fost in mare parte, as spune, o companie de tip familie cu un singur produs si avem aspiratii sa depasim acest stadiu si avem mai multe propuneri in joc — ceea ce am facut, de exemplu, in domeniul securitatii.

Aceste schimbari ne impun sa fim foarte buni la anumite discipline, iar daca nu suntem foarte buni la ele astazi, sa devenim foarte buni in viitor. Vom fi foarte disciplinati in ceea ce priveste modul in care investim si unde investim, deci acesta este un lucru pe care angajatii il vor vedea. Vom fi foarte precauti in legatura cu modul in care ne prioritizam investitiile.

Vreau sa ma intorc la Virtualizarea Functiilor de Retea, care pare sa castige teren. Ce inseamna trecerea la functiile de retea virtualizate pentru F5?

Este un catalizator pentru noi. In aria furnizorilor de servicii, cea mai mare parte din ceea ce facem noi astazi este legat de consumul hardware. Sunt o multime de ADC si/sau functii de securitate si au nevoie de accelerarea hardware pentru scalabilitate. Unul dintre motivele pentru care ne extindem atat de repede cu furnizorii de servicii se datoreaza faptului ca ceilalti nu pot realiza performanta la nivelul pe care il avem noi.

Si NFV este, de asemenea, un catalizator pentru ca, de obicei, atunci cand companiile doresc sa virtualizeze mai mult din infrastructura centrului lor de date, ele se duc si isi construiesc un cloud privat, iar atunci cand construiesc un cloud privat, ei cheltuiesc mai mult cu noi.

Singurul lucru care este in final negativ pentru noi este atunci cand companiile nu stiu ce sa faca. Cred ca F5 a vazut acest lucru putin acum doi sau trei ani cand a aparut SDN. A existat un pic de pauza deoarece clientii nu stiau ce va fi SDN si ce sa faca cu el, asa ca a existat un pic de intarziere in timp ce studiau arhitectura, intrebandu-se, „F5 face parte din planurile mele SDN sau nu?“Dupa ce au trecut prin asta, lucrurile au mers din nou inainte pentru noi.

In momentul de fata, toti cei care construiesc clouduri private reprezinta un catalizator pentru noi si folosesc noile noastre platforme iSeries, editiile noastre virtuale. Vom avea un pic de vant potrivnic atunci cand se vor opri pentru ca nu stiu daca sa fie cloud privat sau cloud public? Ce aplicatii se vor muta? Sa aleg ceva hibrid? Ca parte din ceea ce facem, incercam sa sfatuim clientii si sa ii ajutam sa ia decizii si sa faca aceste migrari.

In regula. In incheiere, sa trecem la ceva personal. Spuneti-ne un lucru despre dumneavoastra pe care oamenii ar fi suprinsi sa-l afle.

Foarte putini oameni stiu ca visul meu de-o viata a fost sa fiu crescator de pui cu norma intreaga. Am esuat lamentabil.

Uau. Nu m-as fi asteptat la asta.

Cand am inceput sa fac ceva bani din tehnologie, am infiintat o ferma de pui in tara mea natala, Togo, si am ajuns la 12.000 de pui. Dar se pare ca am fost un crescator prost pentru ca pierdeam bani si in final am inchis-o. Cred ca e o binecuvantare ca nu am devenit crescator de pui cu norma intreaga.

F5 Networks
F5 Networks

Application delivery and security services The F5 portfolio of enterprise-grade application services ensures that apps are fast, available, and secure—across any on-premises or multi-cloud environment. F5 ofera puncte strategice de control in infrastructura IT, permitand organizatiilor ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii