fbpx

Cum poate fi o companie pacalita cu 40 milioane eur?


In 1973, Robert Redford a avut un succes rasunator cu filmul „Cacialmaua” in care, alaturi de cativa tovarasi, organizeaza o casa de pariuri falsa si pacaleste un om de afaceri cu o suma considerabila. Redford si asociatii pregatesc totul pana la cele mai mici detalii, iar punerea in scena este perfecta.

In 2016, filiala din Bistrita a unui companii germane mari anunta ca a fost pacalita cu 40 de milioane euro in urma unei excrocherii de amploare. Directorul financiar al companiei are o corespondenta falsa cu CEO-ul din Germania si face o serie de transferuri bancare catre un cont fals dintr-o alta tara. Nu este un film din pacate ci un caz real, finalizat insa tot in urma unui scenariu extrem de meticulos. Cum a fost posibil ca o companie sa fie pacalita cu 40 milioane de euro? Este o intrebare care persista in mai toate discutiile offline si online, insa statisticile arata o situatie mult mai grava.

Ce este „CEO fraud”?

Schema prin care a fost pacalita compania din Bistrita este deja clasica si se numeste Business Email Compromise sau CEO fraud. Acest gen de infractiune a avut in 2016 o crestere de 270% conform unui raport recent al FBI.

Citește restul articolului

Trend Micro
Trend Micro

Trend Micro Incorporated este lider global in software de securitate cu o experienta de 27 de ani. Soluțiile Trend Micro se adreseaza atat consumatorilor, cat si companiilor si agentiilor guvernamentale, asigurand o securitate stratificata a datelor pe dispozitive mobile, obiective, ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii