fbpx

Polycom, declarat lider de piata de analistii IDC si Gartner


Cele mai recente studii realizate de institutiile independente de analiza situeaza Polycom in zona liderilor de piata in materie de solutii dedicate de videoconferinta.

In lunile iunie si iulie, analistii IDC si Gartner au realizat,in paralel, studiul pietei de solutii de videoconferinta. Piata solutiilor de colaborare video este estimata la 3.3 miliarde USD de catre Gartner si este, in opinia IDC, o piata cu potential, dat fiind ca aceste sisteme si solutii se concentreaza in jurul ideii de scadere a costurilor. Conform chestionarului IDC “2016 U.S. Enterprise Communications Survey”, 54.9% dintre respondenti deja utilizeaza solutii de videoconferinta, 16.1% au in plan adoptarea unei astfel de solutii in urmatorul an si 15.3% in urmatorii 2 ani.

In determinarea pozitionarii in piata a producatorilor, analistii – atat cei IDC, cat si de cei Gartner – au fost ghidati de criterii valorice si calitative similare, ceea ce explica rezultatul asemanator.

In analiza pietei, Gartner apreciaza capacitatea producatorilor de a atrage clienti de nivel enterprise sau din sectorul public, abilitatea de a avea un portofoliu complex de solutii (de la enterprise, pana produse de consum individual), accentul fiind pus pe calitatea aplicatiilor puse la dispozitie, inovatia in design, optiunile cloud, dar mai ales calitatea experientei utilizatorului. Pentru a pozitiona un producator in cadranul liderilor, Gartner analizeaza insa si claritatea viziunii acestuia, si capacitatea de a anticipa tendinte, precum endpoint-uri pentru spatii distribuite, echipamente UC, infrastructura software siVaaS. Pentru Gartner, un leader este producatorul care convinge clasa de clienti enterprise sa foloseasca cu succes cele mai noi solutii, cel care isi creste in mod organic prezenta si doteaza vechile sali de conferinta cu cele mai noi solutii enterprise de videoconferinta.

Studiile IDC, pe de alta parte, aparent usor mai abstracte la nivel de criterii, urmaresc atat capabilitatile oferite, cat si strategia declarata – dar si relatia dintre cele doua. Pozitionarea pe axele Y reflecta aptitudiniile actuale ale producatorului si masura in care acesta raspunde nevoilor clientilor, la momentul prezent. Pozitionarea pe axa X indica masura in care un producator isi coreleaza strategia pe urmatorii 3-5 ani la cerintele clientilor, fiind in stransa legatura cu deciziile luate la nivel inalt referitoare la oferta de solutii, segmentarea pietei si planurile de marketing.

Ambii analisti insa pun mare accent pe capacitatea producatorilor de a-si pune in valoare, prin actiuni de piata si portofoliul de solutii, viziunea de business.

Cele mai apreciate calitati, care au concurat la pozitionarea Polycom ca lider, au fost in opinia analistilor:

  • Capacitatea Polycom de a livra solutii video de clasa enterprise
  • Capacitatea Polycom de a incheia parteneriate strategice, cum ar fi cel cu Microsoft. Solutiile de colaborare video Polycom se integreaza direct cu Microsoft Skype for Business/Lync fara a mai fi necesar nici un alt proces sau echipament, aceasta integrare traducandu-se printr-un nivel redus de complexitate, costuri reduse si experienta superioara pentru utilizatorii finali.
  • Nivelul ridicat de interoperabilitate si integrarea nativa a solutiilor Polycom
  • Indicarea unui nivel ridicat al satisfactiei de catre clientii actuali

Pentru detalii complete, va invitam sa consultati

  • Raportul Gartner: https://www.gartner.com/doc/reprints?id=1-3BQY48A&ct=160715&st=sb
  • si Raportul IDC: https://www.polycom.com/content/dam/polycom/common/documents/analyst-reports/idc-report-gartner-tb-com-enus.pdf
Polycom
Polycom

Polycom ajuta organizatiile sa dezlantuie puterea colaborarii umane. Peste 400.000 de companii si institutii din lumea intreaga sfideaza distanta prin solutii sigure video, de voce si de continut de la Polycom, pentru a creste productivitatea, viteza de lansare pe piata, pentru a furniza ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii