fbpx

POLYCOM: prima operatie difuzata 3D, in direct


Un profesor chirurg cu spirit inovator de la Centrul Medical Universitar din Utrecht, Olanda, a fost primul medic care a utilizat tehnologia video Polycom pentru a distribui in direct, 3D, o interventie chirurgicala.

Medicii rezidenti pe chirurgie pot acum invata si asista la proceduri chirurgicale prin intermediul solutiilor de videoconferinta 3D, avand posibilitatea de a vedea totul prin perspectiva chirurgului care opereaza. Profesorul Wilko Grolman, specializat in interventii ORL, a testat o astfel de solutie in cadrul unei proceduri chirurgicale, care a implicat corectarea unei disfunctii la urechea mediana. Operatia a fost efectuata in cadrul spitalului universitar si a fost vizionata in direct de mii de medici, rezidenti si studenti la medicina.

Efectuarea unei operatii utilizand tehnologia microscopica poate permite chirurgului o viziune tridimensionala asupra campului operator. Imaginea vazuta la microscop a fost distribuita in cadrul echipelor de medici si rezidenti, care in mod normal ar fi putut viziona operatia doar in format 2D.

“Este un pas revolutionar in domeniul educatiei medicale. Posibilitatea de a vedea 3D tot ceea ce vede chirurgul la microscop va imbunatati semnificativ educatia medicala,” afirma profesorul Grolman. “Acum studentii pot nu doar intelege mai bine actul chirurgical. Astfel de sesiuni ii poate ajuta pe rezidenti atunci cand efectueaza ei insisi aceeasi procedura. Si avand aceeasi imagine din microscop si pe ecran, i-am putut ghida si le-am putut oferi instructiuni mai clare. Sunt incantat de aceasta noua facilitate pe care tehnologia Polycom ne-o pune la dispozitie!”

Centrul Medical Universitar din Utrecht nu foloseste pentru prima oara solutii de videoconferinta in scop educational. Profesorul Grolman, fondator al retelei internationale ORL (Live International Otolaryngology Network – LION), a dedicat timp si efort pentru dezvoltarea unor programe educationale in domeniul chirurgiei ORL. LION organizeaza anual evenimente in direct cu scop educational si de schimb de experienta, dedicate rezidentilor pe specialitatea ORL.

Andrew Graley, director EMEA Polycom, responsabil pentru sectoarele sanatate, guvern si educatie, declara: “Echipa de la Utrecht constituie un excelent exemplu pentru caracterul inovativ al tehnologiei Polycom. Ne-am obisnuit cu totii cu filmele si televizoarele 3D, dar pana acum tehnologia 3D nu au fost niciodata utilizata in direct in programele educative. Credem ca transmisiunile 3D in direct pot aduce beneficii in diverse domenii educationale. Viitorul ne va convinge!”

Polycom
Polycom

Polycom ajuta organizatiile sa dezlantuie puterea colaborarii umane. Peste 400.000 de companii si institutii din lumea intreaga sfideaza distanta prin solutii sigure video, de voce si de continut de la Polycom, pentru a creste productivitatea, viteza de lansare pe piata, pentru a furniza ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii