fbpx

Povestea Polycom, vocea Veracomp


Polycom Inc. a inceput sa faca afaceri in domeniul conferintelor video in anul 1998, in calitate de furnizor recunoscut de echipamente audio. De atunci, Polycom a cumparat mai multi furnizori de echipamente video, devenind, astfel, unul dintre principalii furnizori de solutii pentru conferinte video de pe piata.

Group Of Businesspeople Attending Video Conference In Office

Sistemul pentru conferinte video de la Polycom este similar cu ofertele Cisco. Desi nu este la fel de mare ca Cisco, Polycom continua sa vanda si sa ofere servicii unei baze de clienti la nivel mondial – de la IMM-uri pana la intreprinderi mari – prin intermediul distributiei si al furnizorilor cu valoare adaugata.

De obicei, clientii Polycom au bugete de cheltuieli de investitie si personal IT instruit pentru a sprijini sistemul pentru conferinte video de la Polycom. Clientilor care utilizeaza portofoliul de comunicatii unificate de la Microsoft, Polycom le ofera o integrare sigura cu majoritatea produselor Microsoft.

Sistemul pentru conferinte video de la Polycom are trei categorii de obiective: Personal, Room si Immersive Telepresence.

Mobilitate, sali de sedinta si colaborare vasta

Polycom RealPresence Mobile, RealPresence Web Suite si RealPresence Desktop sunt proiectate pentru clientii care doresc ca functia de conferinta video sa fie disponibila pentru iOS si dispozitive android sau computere desktop Windows si Mac. Daca este necesar un dispozitiv hardware pentru biroul executiv, Polycom ofera Group Convene, un sistem de colaborare video care este flexibil.

Pentru sala de sedinta, Polycom ofera produse adaptate intreprinderilor si IMM-urilor, plus diverse pachete pentru aplicatii specifice, cum ar fi educatie si telemedicina. Produsele principale sunt seriile Group 310, 500 si 700. Group 310 este proiectat pentru o camera mica de colaborare. Group 500 este pentru o sala de conferinta mai mare, destinata unui numar de la trei la 10 persoane. Group 700 este o platforma potrivita pentru o sala de consiliu de 10 sau mai multi oameni. Fiecare dispozitiv Group este compatibil cu caracteristica de interoperabilitate bazata pe standarde.

Polycom ofera, de asemenea, Centro, un sistem cu patru ecrane grupate. Pentru camere mici, de tip huddle, Polycom a introdus doua produse: Debut si Trio. Debut este un dispozitiv video compact care se aseaza deasupra unui ecran. Trio este conceput pentru mesele din salile de conferinta. Atunci cand este combinat cu o camera de la un furnizor tert, Trio asigura prezentare audio, video si de date pentru piata BYOD.

Sistemul Immersive Telepresence de la Polycom este proiectat pentru sali de sedinta destinate misiunilor critice si poate fi utilizat in educatie si telemedicina. Polycom vinde doua versiuni ale Immersive Telepresence: Immersive Studio si OTX Studio. Immersive Studio este conceput pentru sali de sedinta, fiind compatibil cu ultimele standarde de calitate, cum ar fi afisaj Ultra HD 4K si Audio 3D. OTX Studio este conceput pentru sali de marime medie.

Versiunile Immersive Telepresence pot costa mai mult de 100.000 $/sala. Totusi, OTX este o alternativa mai putin costisitoare.

Infrastructura robusta faciliteaza managementul video

Ca parte din sistemul pentru conferinte video de la Polycom, furnizorul ofera produse esentiale de infrastructura, proiectate sa simplifice echiparea, dimensionarea si managementul. Incepand cu 2014, Polycom a inceput sa ofere versiuni software ale produselor sale de infrastructura, pentru masini virtuale, sub marca Polycom RealPresence.

In cadrul virtualizarii bazate pe retea, aplicatia Distributed Media Application directioneaza apeluri catre puntea video adecvata. Managerul de resurse controleaza sisteme individuale in locatii centrale, permitandu-le clientilor sa actualizeze software pe punti si obiective video, sa incarce directoare sau sa elimine defectiuni.

Serverul de colaborare furnizeaza suport multiplu. Access Director si Video Border Proxy le ofera clientilor acces sigur la sistemele de colaborare video, cu traversarea firewallului. Clariti de la Polycom grupeaza toate elementele de infrastructura de la Polycom intr-un singur server.

Costurile de infrastructura se incadreaza intr-un interval larg si depind de scara de implementare – de la 10.000 pana la 100.000 $ sau mai mult. Optiunile de licenta flexibile le permit clientilor sa creasca in functie de necesitate.

Suport tehnic

Polycom ofera suport pentru intregul sau sistem pentru conferinte video, disponibil pe perioade incrementale de un an si trei ani.

Diversele programe incep cu serviciul Premier si Premier Software, care este mai avantajos pentru companii care au propriul personal tehnic prezent la fata locului, care poate gestiona provocarile conferintelor video. Acest serviciu ofera suport prin intermediul unui portal Polycom online si al unui centru de apel, in timpul orelor de program, de luni pana vineri. De asemenea, include inlocuirea pieselor si actualizari software.

Serviciul Premier Software ofera acelasi suport ca serviciul Premier, dar se ocupa de clientii Polycom care au achizitionat produse software. Programul Advantage este un pachet de suport modular care, pe langa servicii Premier, furnizeaza date analitice privind utilizarea, suport telefonic 24/7 si o optiune de adaugare a asistentei la fata locului.

Clientilor care achizitioneaza Immersive Telepresence, Polycom le ofera planul de suport ImmersiveCare, care asigura suport telefonic 24/7, asistenta la fata locului, inlocuirea pieselor a doua zi si intretinere preventiva. Costurile pentru suport variaza de la 10 % pana la 20 % din pretul produselor.

In Romania, Veracomp este distribuitor autorizat Polycom, sustinand marcile premium si acceptand provocarile tehnologice pentru a construi medii de comunicare cat mai flexibile.

Aveti nevoie de metode de comunicare eficiente?

Veracomp poate  sa integreze fluxul informational cat mai avansat prin tehnologiile pe care le are in portofoliu.

Stati de vorba cu expertul nostru in comunicatii unificate, Dan Rotaru.

Cautati informatii