fbpx

PREDICTII 2019 PENTRU SOLUTIILE EDGE NETWORK


Interviu cu Mike Leibovitz, Senior Director, Smart OmniEdge, Extreme Networks

 

 

La finele anului 2018, Mike Leibovitz, liderul diviziei Smart OmniEdge solution, plecand de la cele mai importante evenimente si tendinte inregistrate in 2018, a raspuns la 5 intrebari esentiale legate de evolutia anului 2019.

PREDICTII 2019 PENTRU SOLUTIILE EDGE NETWORK

Interviu cu Mike Leibovitz, Senior Director, Smart OmniEdge, Extreme Networks

La finele   anului 2018, Mike Leibovitz, liderul diviziei Smart OmniEdge solution, plecand de la cele mai importante evenimente si tendinte inregistrate in 2018, a raspuns la 5 intrebari esentiale legate de evolutia anului 2019.

Intrebarea 1: Ce elemente esențiale din 2018 rămân de actualitate și în acest an?

Crește importanta si apar noi oportunitati pe segmentul solutiilor network edge.  Aceasta este zona cu cel mai inalt nivel de convergenta a tehnologiilor, locul unde se intalnesc problemel ridicate de IoT, cu provocarile de securitate si cu un nivel de complexitate ridicat a retelei.

Cand am lansat soluția Smart OmniEdge, la inceputul acestui an, am descris această zonă ca noul camp de lupta unde se face diferenta intre eficienta tehnologiilor. Si asta extrem de vizibil. In zona network edge, daca solutiile sunt implementate corect, pot stimula inovatia si dezvoltarea afacerii; implementate incorect, pot impiedica succesul.

Cea mai importanta intrebare pe care fiecare companie trebuie sa si-o puna este ce tip de experienta doresc sa ofere clientului. Imbunatatirea experientei este cheia pentru retentia clientilor, cresterea satisfactiei si a vanzarilor. Nu conteaza care este domeniul de activitate – sanatate, comert cu amanuntul, finante sau turism; in primul rand trebuie definita asteptarea clientului, iar apoi sa va asigurati ca reteaua poate livra acest tip de experienta.

Extreme Networks se concentreaza obsesiv asupra atingerii criteriilor de performanta a  clientului – aceasta fiind in centrul dezvoltarii solutiilor noastre in toate etapele ciclului de viata – de la design, dezvoltare, implementare pana la servicii si support post-vanzare. Privind retrospectiv, in 2018 am obtinut evaluarea pozitiva a, analistilor de la Gartner care ne-au catalogat ca lideri pe segmentul solutiilor de acces LAN cu si fara fir (2018 Gartner Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure) bucurandu-ne deopotriva si de recunoastere din partea utilizatorilor  in 2018 Gartner Peer Insights Customers’ Choice for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure. Aceste evaluari au la baza satisfactia clientilor in urma utilizarii solutiilor Smart OmniEdge oferite de Extreme Networks.

Intrebarea 2: Ce ne rezerva 2019?

Cea mai mare schimbare pe care o vom vedea in 2019 este o atentie sporita acordata infrastructurii edge. Timp de multi ani, accentul a fost pus pe software si aplicatii, dar cu tehnologii de ultima generatie Wi-Fi, 802.11ax si switch-uri multi-rate, hardware-ul va redveni interesant.

In mod clar, echipamentele hardware care se vor lansa in 2019 vor fi mult diferite fata de ceea ce ne-am obisnuit. Noile vor avea pe langa cresterea performantelor si o arhitectura imbunatatita care va deschide calea catre noi oportunitati de afaceri, inovare si crestere economica.

Vom vedea multe inovatii software interesante in 2019. Capabilitatile AI / ML vor patrunde in intreaga organizatie – imbunatatind functionarea retelei, sporind securitatea si personalizand utilizarea. Automatizarea va fi o necesitate datorita dimensiunii si cresterii complexitatii retelei in zona edge. Tehnologiile se vor concentra mai mult pe informatiile obtinute din prelucrarea volumelor mari de date, analize si informatii contextuale pentru a personaliza serviciile furnizate si pentru a oferi o experienta superioara.

Intrebarea 3: Cum ramane cu IOT si cu securitatea – raman prioritati in 2019?

Absolut! Interesant este faptul ca Gartner a raportat , nu demult, ca 95% dintre CIO se asteapta la o agravare a amenintarilor la adresa securitatii informatice in urmatorii 3 ani, dar doar 65% au  un expert in securitatea informatica in echipa.

Dupa cum am vazut in 2018, nici o organizatie nu poate fi imuna la atacurile cibernetice. Unele dintre cele mai cunoscute branduri din lume – Uber, Facebook, Marriott – au fost afectate de brese de securitate informatica. Avand in vedere ca numarul de dispozitive IoT continua sa creasca, companiile trebuie sa fie tot mai vigilente cu masurile de protejare a retelei, utilizatorilor, clientilor si a datelor. In 2019, asteptati-va sa apara noi oferte de securitate integrate cu AI / ML, cu vizibilitate si analiza extensa a securitatii informatice, recunoastere si remediere mai rapida a breselor, cu o integrare mai mare intre solutiile traditionale de networking si cele de securitate.

Intrebarea 4: 5G va inlocui Wi-Fi in 2019?

Nu, sincer cred ca mai am locul de munca asigurat pentru cativa ani. Serios, nu vad 5G inlocuind Wi-Fi prea curand, asta daca se va intampla vreodata.

5G este cea de-a cincea generatie de comunicatii mobile celulare si in timp ce unele versiuni de 5G vor furniza teoretic mai multa viteza / latime de banda decat actualul standard Wi-Fi, exista numeroase motive pentru care 5G nu va inlocui Wi-Fi in curand:

  • Raportul pret/ performanta: din punct de vedere economic Wi-Fi-ul domina cu un raport imbatabil pret / performanta. Pur si simplu nu exista nici o modalitate de a oferi mai multa latime de banda pentru un cost mai mic, mai ales daca ne referim la clientii corporate.
  • Lipsa clientilor 5G: care contrasteaza cu proliferarea dispozitivelor Wi-Fi.
  • Consideratii financiare: modernizarea retelelor celulare implica imense costuri de capital, fara sa vorbim de o perioada de implementare foarte lunga.
  • Consideratii privind mediul inconjurator: spre deosebire de Wi-Fi, tehnologia 5G are nevoie de vizibilitate directa intre emitator si client si nu se potriveste spatiilor inchise. In plus, performanta se degradeaza in caz de ploaie.
  • Latime de banda Wi-Fi mai mare: Spectrul Wi-Fi continua sa creasca; FCC a decis recent in favoarea frecventei suplimentare de Wi-Fi (banda de 6 GHz) care efectiv va dubla capacitatea

Intrebarea 5: Sfaturi pentru 2019?

Nu va lasati dusi de valul tendintelor tehnologice. Evaluati ce este necesar companiei dvs., definiti cerintele si incepeti de acolo. Uitati-va la solutiile care va pot oferi o experienta consistenta si superioara.

De asemenea, nu uitati de servicii si asistenta. Pe langa alegerea tehnologiei potrivite care se poate adapta la nevoile afacerii dvs., aveti nevoie de o organizatie solida care sa asigure support consistent in implementare si utilizare ,care sa va fie partener si sa va ajute sa va indepliniti obiectivele. Extreme Networks, extinde preocuparea obsesiva legata experienta utilizatorilor si asupra zonei de servicii si support postvanzare – iar acesta este motivul pentru divizia noastra de support, constituita integral din angajati ai companiei, este pozitionata ca numarul 1 in industrie

Sursa: aici

Cautati informatii