fbpx

Programul Fabric-Ready are acum o noua componenta: Fabric Connectors


Fabric Connectors ofera integrare open, cu un singur click cu partenerii tehnologici aliati, pentru automizarea operatiuniunilor, a politicilor si a proceselor DevOps.

 

Fortinet, un lider global in solutii complete, integrate si automatizate de securitate cibernetica, a anuntat recent disponibilitatea pentru Fabric Connectors, care automatizeaza capabilitatile operationale in medii multi-vendor prin integrarea API (Application Programming Interfaces) cu tehnologii partenere Fabric-Ready.

Fabric Connectors ofera conectarea printr-un singur click a solutiilor Fortinet Security Fabric cu ecosistemul de securitate existent al clientilor si ofera automatizarea schimbarilor operationale in mod dinamic, printr-un singur panou de comanda.

Fabric Connector vizeaza in acest moment Cloud, SDN, Thread Intelligence Feeds, ITSM, Instrumente de automatizare, SSO / Identify, Visibility IaaS si Endpoint / CVE.

Primul set de Fabric Connectors asigura o integrare cu infrastructura tehnologica de varf si alte solutii, inclusiv Amazon Web Services (AWS), Cisco ACI, Google Cloud Platform, Microsoft Azure, Nuage Networks VSP, ServiceNow si VMware NSX.

Clientii Fortinet vor beneficia imediat de integrarile Fabric Connector cu cea mai recenta versiune a FortiOS 6.0.

Multe organizatii utilizeaza in prezent produse, tool-uri si aplicatii multi-vendor cu metodologii izolate de gestionare a securitatii in mediile lor de retea. Potrivit unui raport recent intocmit Gartner „multe echipe de securitate au supra-investit intr-o multitudine de instrumente. In consecinta, acestia sufera, de asemenea, de alertare excesiva si de complexitatea mai multor console si se confrunta cu provocari legate de recrutarea si retentia analistilor de securitate care sa detina setul corect de competente si expertiza pentru a utiliza in mod eficient toate aceste instrumente. Toate acestea se intampla pe fundalul unei suprafete de atac in crestere, care nu se mai limiteaza la mediile IT locale„.

Lipsa integrarii tehnologice in aceste medii complexe ale clientilor, de la multi-cloud la IoT, face din ce in ce mai dificila gestionarea si automatizarea schimbarilor operationale dinamice. In plus, procesele si instrumentele DevOps nu sunt in mod uzual integrate in procesele de securitate, incetinind dezvoltarea aplicatiilor si timpul necesar comercializarii.

 

Pentru a aborda complexitatea afacerilor digitale actuale si pentru a contribui la reducerea decalajelor de securitate, Fortinet continua deschiderea arhitecturii sale Fabric Security prin completarea cu Fabric Connector, extinzand astfel vizibilitatea si gestionarea securitatii la un nivel mai profund din infrastructura si la aplicatiile Fabric-Ready Partner.

Fabric Connectors se leaga cu solutii partenere prin intermediul punctelor de integrare API sau prin inginerie specializata, furnizeaza acces instant clientilor prin seturi DevOps usor de descarcat, cu activare la un singur clic. Designul deschis al Fabric Connectors permite o integrare continua si profunda cu un numar din ce in ce mai mare de componente ecosistemice si extinde capacitatile Fabric Security in infrastructuri valide si terte.

Fortinet a introdus primul sau set de conectori cu urmatoarele solutii tehnologice de varf:

  • Dynamic Policy – Cloud: AWS, Microsoft Azure, Oracle
  • Dynamic Policy – SDN: Cisco Application Centric Infrastructure (ACI)™, Nuage Networks VSP, VMware NSX
  • Security Incident Response/ITSM (IT Service Management): ServiceNow, Webhook
  • Threat Feeds: AWS Guard Duty
  • Automation Action: AWS Lambda, FortiClient EMS Quarantine
  • SSO (Single Sign-On)/Identity: Microsoft Active Directory, Radius
  • Endpoint CVE (Common Vulnerabilities & Exposures): FortiClient EMS

Sursa.

Vedeti de asemenea

Cautati informatii