fbpx

Proofpoint va fi achizitionat de Thoma Bravo in urma unei tranzactii de 12.3 miliarde de dolari


Actionarii Proofpoint vor primi $176.000 per actiune in numerar.

 

Proofpoint, companie lider in materie de securitate cibernetica si conformitate, a anuntat la sfarsitul lunii aprilie ca a incheiat un acord definitiv in urma caruia urmeaza sa fie achizitionata de catre Thoma Bravo, o firma de investitii, concentrata pe sectorul serviciilor software si tehnologice, intr-o tranzactie in numerar care evalueaza Proofpoint la aproximativ 12,3 miliarde de dolari.

Conform conditiilor acordului, actionarii Proofpoint vor primi 176,00 USD pe actiune in numerar, reprezentand o prima de aproximativ 34% fata de pretul de inchidere al actiunii Proofpoint pe 23 aprilie 2021, ultima zi de tranzactionare completa inainte de anuntul tranzactiei. Proofpoint va deveni o companie privata cu flexibilitatea si resursele necesare pentru a continua sa ofere cele mai eficiente solutii de securitate cibernetica si conformitate pentru a proteja oameni si companii din intreaga lume. In plus, Proofpoint va beneficia de capacitatile operationale, de sprijinul capitalului Thoma Bravo si de expertiza profunda din industrie a Thoma Bravo – unul dintre cei mai experimentati si de succes investitori de software din lume.

„Acest anunt este dovada puterii abordarii axate pe oameni a Proofpoint in ceea ce priveste securitatea cibernetica si conformitatea si subliniaza rolul nostru important de prevenire, aparare si raspuns la amenintarile de astazi”, a declarat Gary Steele, presedinte si CEO al Proofpoint. In 2020 am generat venituri anuale de peste 1 miliard de dolari – facand din Proofpoint prima companie de securitate cibernetica si conformitate bazata pe SaaS care a atins aceasta etapa. Credem ca, in calitate de companie privata, putem fi si mai agili cu o mai mare flexibilitate pentru a continua sa investim in inovatie, bazandu-ne pe pozitia noastra de lider si continuand lupta impotriva amenintarilor cibernetice.  Thoma Bravo este un investitor cu experienta in software, oferind capital si sprijin strategic organizatiilor tehnologice, iar parteneriatul nostru va accelera cresterea si amploarea Proofpoint intr-un ritm si mai rapid. Acesta este un nou capitol captivant pentru Proofpoint, care nu ar fi fost posibil fara munca asidua a angajatilor nostri si angajamentul fata de clientii s partenerii nostri”.

Consiliul de administratie al Proofpoint („Consiliul”) a aprobat in unanimitate acordul cu Thoma Bravo.  

Acordul include o perioada de „go-shop” de 45 de zile care expira la 9 iunie 2021, care permite Consiliului si consilierilor sai sa initieze, sa solicite si sa ia in considerare in mod activ propuneri alternative de achizitie de la terti. Consiliul va avea dreptul de a rezilia acordul de fuziune pentru a lua in calcul alta propunere, sub rezerva termenilor si conditiilor acordului de fuziune.

Se preconizeaza ca tranzactia se va incheia in al treilea trimestru al anului 2021, sub rezerva conditiilor obisnuite, inclusiv aprobarea de catre actionarii Proofpoint si primirea aprobarilor de reglementare. La inchiderea tranzactiei, actiunile comune ale Proofpoint nu vor mai fi listate pe nicio piata publica.

Proofpoint
Proofpoint

ProofPoint este o companie leader de securitate cibernetica, avand solutii care protejeaza cele mai mari active si cele mai mari riscuri ale unei companii : oamenii. Oamenii deruleaza tranzactii de business dincolo de granitele perimetrelor traditionale de retea si a endpointurilor ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii