fbpx

Razboiul cibernetic tese noi aliante: Fortinet si WhiteHat Security


Companiile bune evolueaza; companiile mari imping piata sa evolueze.

whitehatNici o solutie de securitate nu este o insula, un bastion de sine statator a carui achizitie sa asigure intreg ecosistemul IT al unei companii si sa ramana sigur pentru totdeauna. Nu exista doua arhitecturi de sistem identice in lume si nici o solutie simpla in 10 pasi pentru securizare completa.

Diferenta este data de modul in care producatorii de securitate lucreaza impreuna. Saptamana trecuta, Fortinet a anuntat parteneriatul Fabric-Ready.

fabric-ready

Fortinet produce unul din cele mai sigure firewall-uri de next generation de pe piata, conform testelor realizate de organisme independente. Dar acest lucru nu este de ajuns – pentru ca protectia depinde de informatii. De aceea, Fortinet face un pas inainte si creeaza aliante cu parteneri de cea mai inalta clasa pentru a produce primul cadru de securitate cu adevarat deschis industriei. Iar Veracomp este pregatit pentru acest parteneriat prin viziunea sa de a-si aduce in portofoliu solutii complementare, interoperabile.

Fortinet Security Fabric este punctul culminant al initiativelor tehnologice si de parteneriat menite sa ofere pietei o strategie de securitate globala destinat sa rezolve probleme reale. Partenerii acestui program au validat integrarea tehnologiei lor cu Security Fabric. Primii parteneri care s-au aliat acestui program sunt: Brocade, Carbon Black, Centrify, Nozomi Networks, Palerra, Pulse Secure, Qualys, Tufin, UBIqube, Verisign, WhiteHat Security si Ziften.

Aceste parteneriate dovedesc inca o data ca integrarea si colaborarea sunt singurul raspuns dovedit a fi eficient in peisajul de astazi al amenintarilor sofisticate. In luna aprilie a acestui an, Fortinet a introdus o noua arhitectura de securitate – Fortinet Fabric Security. Aceasta noua abordare a fost proiectata sa integreze tehnologii de securitate pentru endpointuri, nivel de acces, retea, aplicatii, centre de date, continut si cloud  intr-un singur cadru de securitate de colaborare. Aceasta “tesatura”” de securitate permite sistemelor sa faca schimb de informatii si asigura aplicarea politicilor unificate. Permite, de asemenea, pentru prima data companiilor sa-si orchestreze si sa-si vizualizeze intreaga suprafata de atac printr-o interfata de administrare unica.

Intr-o companie, pe plan intern ar putea exista sisteme vechi de productie care nu pot fi actualizate. Ar putea fi aplicatii de la terti in cazul in care o organizatie nu are acces la codul sursa. Ar putea fi pur și simplu o lipsa de competente pentru a aborda toate problemele pe care aplicațiile web ale organizatiei le poate avea. Si atunci WhiteHat vine sa uneasca si sa impleteasca toate firele tesaturii. Solutia Fortinet FortiWeb importa rezultatele cu ajutorul solutiei WhiteHat, Sentinel’s dynamic scanning, si creeaza optiuni de patchuri virtuale pentru administrator, astfel incat acesta sa poata decide unde sa blocheze sau sa permita traficul pe baza informatiilor primite in timp real despre vulnerabilitatile actuale.

Avand Programul de parteneriat Fabric-Ready companiile pot identifica rapid solutii validate din punct de vedere tehnic, integrate care acopera intregul ciclu de viata al solutiei  si sa le adauge in portofoliul lor de securitate cu incredere ca acestea se vor extinde si ca le vor spori investitiile de securitate existente. Solutiile pre-validate Fabric Ready reduc, de asemenea, timpul necesar pentru suport IT, de implementare si costurile operationale.

Fortinet
Fortinet

Retelistica bazata pe securitate pentru o lume hiperconectata Veracomp este distribuitor Fortinet in Romania si Centru autorizat de trainingFortinet a fost infiintata in 2000 de catre Ken Xie, fondatorul vizionar si presedintele anterior si CEO  al NetScreen (vanduta ulterior catre Juniper ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii