fbpx

Red Hat achizitioneaza CoreOS, consolidandu-si pozitia de lider de piata


Odata cu achizitia CoreOS, Red Hat isi dubleaza practic tehnologia destinata clientilor care doresc sa dezvolte, sa ruleze si sa administreze aplicatii de tip container, in medii hibride sau multicloud.

Red Hat, cel mai important furnizor de solutii open source la nivel mondial, a anuntat semnarea unui acord definitiv privind achizitionarea CoreOS, Inc., inovator si lider in solutiile Kubernetes si solutii native de tip container, achizitie valorand 250 milioane USD. Achizitionarea CoreOS de catre Red Hat va continua viziunea producatorului de a permite clientilor sa construiasca orice aplicatie si sa o utilizeze in orice mediu cu flexibilitatea oferita de open source. Prin integrarea capabilitatilor complementare ale CoreOS din portofoliul Kubernetes si portofoliul de solutii de tip container cu solutiile Red Hat, inclusiv Red Hat OpenShift, Red Hat isi propune sa accelereze adoptarea si dezvoltarea platformei de cloud hibrid destinate aplicatiilor moderne.

“Consideram ca aceasta achizitie constituie pentru Red Hat un moment crucial in etapa de implementate a aplicatiilor moderne si a cloud-ului hibrid,” declara Paul Cormier, Presedinte, Produse si tehnologii, Red Hat.

Pe masura ce aplicatiile se muta in medii hibride si multicloud, un numar din ce in ce mai mare de organizatii folosesc containere pentru a construi, a implementa si a muta mai usor aplicatii in, din si intre platformele cloud.

IDC este de parere ca: “Se inregistreaza progrese substantiale in adoptarea, simplificarea si portabilitatea platformelor cloud. Cererea de cloud continua sa creasca, iar companiile anticipeaza acum ca arhitectura cloud va domina bugetele IT in urmatorii cativa ani. Cu un grad tot mai mare de sofisticare al containerelor, clientii sunt in cautare de furnizori de platforme de aplicatii care pot sa-i ajute sa utilizeze containerele pentru a realiza tranzitia si extinderea aplicatiilor existente, asa incat acestea sa fie utile in cloud-ul public sau privat”

Fondat in 2013, CoreOS a fost creat cu obiectivul de a dezvolta si de a furniza organizatiilor o infrastructura care sa o reflecte pe cea a companiilor de software la scara larga, realizand in mod automatizat actualizarile si patching-ul serverelor si rezolvand unele dintre cele mai sensibile puncte, precum perioada de nefunctionare, securitatea si rezilienta. De la inceputul activitatii sale de popularizare a sistemelor de operare Linux optimizate pentru containere, CoreOS a crescut in popularitate si a devenit lider, sustinut de tehnologii premiate care permit adoptarea pe scara larga a aplicatiilor containerizate scalabile si reziliente.

Mai multe detalii privind achizitia CoreOS de catre Red Hat, sunt disponibile aici.

Cautati informatii