fbpx

Retailerii au multe provocari, dar securitatea datelor nu trebuie sa fie una dintre ele


Afacerile se dezvolta, datele circula. Comerciantii cu amanuntul si cumparatorii profita si se bucura de numeroasele avantaje generate de schimbul de date: programe de fidelizare, experiente personalizate etc.

 

Cu cateva clicuri, pana si produsele cel mai greu de gasit se indreapta catre usa unui client, in doar cateva ore. Totusi, aceasta usurinta de a face cumparaturi lasa, in mod neintentionat, o portita deschisa pentru riscuri care pot fi evitate.

Si pierderea unui client poate fi determinata tot de un clic. Concurenta este una dintre numeroasele provocari cu care se confrunta comerciantii si, desi din acest punct de vedere nimic nu este nou, abordarea bazata pe date online pe care comerciantii o  folosesc astazi ca o practica generalizata, cunoaste o evolutie rapida corelata cu tehnologia digitala moderna. Din pacate, acest detaliu transforma retailerii in adevarate tinte de lux pentru atacurile cibernetice. Conform raportului 2019 Thales Data Threat Report – Retail Edition, aproape doua treimi (62%) dintre retailerii americani au raportat evenimente de securitate soldate cu pierderi de date peste o treime (37%) intamplandu-se in ultimul an.

Destul de interesant, studiul a constatat ca, in ciuda ratei mari de incalcare a datelor cu care se confrunta comerciantii, doar 62% dintre respondenti au declarat ca au crescut bugetele alocate pentru securitate in acest an, comparativ cu 84% anul trecut. Aceasta scadere apare chiar in conditiile in care aproape toti retailerii chestionati (96%) au afirmat ca folosesc date sensibile in medii digitale. In timp ce retailerii americani sunt lideri in ceea ce priveste transformarea digitala, rata mai mica a cheltuielilor, precum si utilizarea datelor sensibile intr-un mediu multi-cloud contribuie la vulnerabilitatile industriei cu amanuntul.

Furtuna perfecta
Lasand deoparte preferintele personale unice si datele de selectare a produselor, informatiile sensibile de plata ale clientilor trebuie sa fie partajate si stocate pentru a permite tranzactiile comerciale. Si aici este o alta provocare mare pentru comerciantii cu amanuntul: datele de plata si preferintele personale se afla in mod inextricabil laolalta, creand premizele unei  „furtuni perfecte” in caz de atac cibernetic. Aceste doua tipuri de date conectate reprezinta o tinta valoroasa pentru hackeri, iar frauda care ar putea fi comisa poate fi mult mai dificil de detectat.

Complexitatea  este perceputa ca o bariera maxima pentru securitatea datelor – o cauza probabila a ratelor de criptare a datelor extrem de scazute in randul comerciantilor cu amanuntul: mai putin de 36%, dezvaluie raportul. In ciuda recunoasterii importantei protejarii datelor sensibile, majoritatea nu face tot posibilul pentru a controla accesul neautorizat. Comerciantii cu amanuntul trebuie sa cripteze totul – nu doar datele de plata sau preferintele clientilor.

Dar exista si vesti bune. Securitatea datelor nu trebuie sa fie ceva dificil, ci o modalitate excelenta de a oferi servicii exceptionale dupa vanzare, o cheie a loialitatii clientilor. Serviciul excelent pentru clienti nu se intampla intamplator – este proiectat cu atentie. Prin parteneriat cu o companie care ofera o securitate a criptarii end-to-end, care serveste ca potentator de afaceri, comerciantii cu amanuntul se pot concentra pe furnizarea de produse grozave, protejarea marcii lor si solicitarea celor peste 3,8 miliarde de dolari (si in crestere) estimati pentru piata de vanzare cu amanuntul. Pe masura ce se apropie sezonul de cumparaturi de sarbatori, securitatea nu poate fi lasata la urma.

Descarca raportul complet 2019 Thales Data Threat Report – Retail Edition.

Gemalto
Gemalto

Gemalto este producator de solutii de securitate digitala. Solutiile Gemalto protejeaza si controleaza accesul la date critice prin autentificarea accesului, a tranzactilor si a obiectelor, criptarea datelor si administrarea securizata a criptarii. Cu 14.000 de angajati si o cifra de afaceri de ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii