fbpx

Revolutie pe piata muncii: munca de acasa devine noua normalitate


In Romania, circa 18,4% dintre angajati au inceput sa lucreze de acasa ca urmare a pandemiei de COVID-19, conform unui raport al Eurofound (Fundatia Europeana pentru Imbu¬natatirea Conditiilor de Munca şi Viata).

Iar in prezent, conform ZF, intre 50 si 99% dintre angajatii cu munca de birou lucreaza de acasa, iar aceasta situatie se va mentine pe termen lung astfel incat teleworkingul devine si in Romania un nou standard in business.

Cum pandemia nu este nicidecum la final, iar remote work a devenit o noua normalitate, liderii IT au inceput sa priveasca dincolo de nevoile critice. Daca la inceput, prioritatea lor numarul unu a fost procesul de business continuity, experienta de calitate a muncii remote devine prioritate acum.

Potrivit unui sondaj recent realizat de CIO.com cu 400 de lideri IT, „imbunatatirea experientelor de lucru” este legata de „transformarea digitala” ca prioritate numarul unu. Liderii inteleg importanta satisfactiei angajatilor. Știu ca o experienta slaba in aceasta perioada de tranzitie poate duce la o serie de probleme costisitoare pentru IT. Pentru a depași potentialele probleme, liderii IT pot lua masuri acum pentru a se asigura ca angajatii remote au instrumentele potrivite de care au nevoie pentru a lucra eficient.

Ca si in cazul scolii de acasa, asigurarea sesiunilor audio-video de calitate este una dintre cele mai importante provocari tehnologice pe care modul remote o genereaza. Investitia in solutii video prin care angajatii de la distanta pot sa aiba intalniri virtuale similare experientelor directe, ii ajuta sa ramana productivi si eficienti.  O camera video 4k, cu microfon incorporat si auto-framing costa intre 150 si 250 USD.

In acelasi timp, cifrele arata ca, datorita muncii remote, angajatorii pot economisi anual minim 11.000 euro/per angajat. Investitile pentru asigurarea unei experiente calitative a muncii remote, in raport cu economiile castigate, sunt asadar mult mai mici pentru angajatori. Putem afirma chiar ca munca de acasa se transforma din beneficiu pentru angajaţi în beneficiu pentru companii.

Veracomp ofera solutii complete pentru asigurarea muncii remote, de la solutii de video-conferinta, camere video, solutii de remote access, autentificare si VPN. 

Pentru informatii despre solutiile pentru remote working sau demo solutii remote working, contactati-ne. Solicita demo camera video UVC30 aici.

Yealink
Yealink

Yealink este furnizor de soluții de comunicare unificate (UC), care oferă sisteme de videoconferință și soluții de comunicații audio. Încă de la înființare, din 2001, Yealink își desfașoară activitatea de cercetare și dezvoltare și inovează permanent pentru a-și indeplini misiunea de bază: ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii