fbpx

Robotii pot fi compromisi?


Lumea moderna se bazeaza in mare masura pe robotii industriali. Dar este actualul ecosistem de robotica destul de sigur pentru a rezista unui atac informatic?

Robotii industriali au inlocuit oamenii in multe activitati de productie si fabricatie pe scara larga datorita eficientei, preciziei si sigurantei lor. Aceste dispozitive mecanice, programabile pot fi vazute acum in aproape toate sectoarele industriale – construind masini, fabricand piese de avion, asambland produse alimentare si chiar furnizand servicii publice esentiale.

Destul de curand, robotii vor deveni un element omniprezent al fabricilor moderne incat trebuie sa ne intrebam acum daca ecosistemul actual al robotilor industriali este suficient de sigur pentru a rezista unui atac informatic. Aceasta este intrebarea pe care echipa de Cercetare a Amenintarilor Viitoare (FTR) a Trend Micro si colaboratorii de la Politecnico di Milano (POLIMI) – au avut-o in minte atunci cand au inceput sa analizeze suprafata de atac a robotilor industriali. De asemenea, s-a dorit sa se demonstreze daca este posibila compromiterea robotilor.

Aceasta demonstratie de atac, documentata in video-ul de mai jos a fost realizata intr-un cadru de laborator pe un robot industrial de lucru real. Datorita similitudinilor arhitecturale ale majoritatii robotilor industriali moderni si existentei unor standarde stricte, robotul ales pentru studiul de caz este reprezentativ pentru o clasa mare de roboti industriali.

Studiul de caz a fost realizat de echipa de Cercetare a Amenintarilor Viitoare (FTR) a Trend Micro in colaborare cu Politecnico di Milano (POLIMI).

Urmariti clipul video:robots

Trend Micro
Trend Micro

Trend Micro Incorporated este lider global in software de securitate cu o experienta de 27 de ani. Soluțiile Trend Micro se adreseaza atat consumatorilor, cat si companiilor si agentiilor guvernamentale, asigurand o securitate stratificata a datelor pe dispozitive mobile, obiective, ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii