fbpx

S-a lansat Red Hat Enterprise Linux 7.7


Red Hat, principalul furnizor mondial de solutii open source, a anuntat recent disponibilitatea generala a Red Hat Enterprise Linux 7.7, versiunea finala cu Full Support pentru platforma Red Hat Enterprise Linux 7.

 

In timp ce infrastructurile IT hibride si multicloud sustin transformarea tehnologica in organizatii, Red Hat Enterprise Linux 7.7 ofera consistenta si control imbunatatit in infrastructura cloud pentru echipele operationale IT, punand la dispozitia dezvoltatorilor de aplicatii o suita de instrumente moderne de suport pentru dezvoltarea de containere.

“Cu Red Hat Enterprise Linux 7.7, demonstram o data in plus angajamentul nostru fata de ciclul de viata al solutiei Red Hat Enterprise Linux, care a ajuns la 10 ani de dezvoltare, introducand functii cheie noi, image builder si Red Hat Insights, care au rolul de sustine organizatiile IT in exploatarea corecta si eficienta investitiilor facute in Red Hat Enterprise Linux 7”, declara Stefanie Chirasvice, presedinte si director general al diviziei Red Hat Enterprise Linux, in cadrul Red Hat.

Lansarea RHEL 7.7 este un moment important, in contextul in care, la nivel global, statisticile indica faptul ca aproape o treime din servere ruleaza o versiune a platformei Red Hat Enterprise Linux. Intre altele, aceasta ultima versiune subliniaza ca Red Hat Enterprise Linux nu este doar despre Linux, ci si despre cloud, oferind suport multicloud sau hibrid incorporat.

Cele mai importante schimbari aduse versiunii 7.7 sunt:

  • Suport pentru ultima geenratie de echipamente hardware enterprise
  • Remedierea vulnerabilitatilor ZombieLoad
  • Imbunatatiri semnificative ale performantei

Aceasta cea mai recenta versiune permite descarcarea operatiunilor de switching virtual pe cardul de interfata de retea (NIC). Ceea ce inseamna ca pentru utilizatorii de switching virtual si de virtualizare a functiei de retelistica (NFV) se va inregistra o performanta superioara a retelei atat in cloud, cat si pe platforme de tip container precum Red Hat OpenStack Platform si Red Hat OpenShift.

In plus, utilizatorii RHEL 7.7 pot folosi noul tool de predictie a problemelor Red Hat Insights. Acesta foloseste o abordare analitica predictiva bazata pe software (SaaS) pentru a identifica, evalua si atenua potentialele probleme ale sistemelor chiar inainte de a produce efecte.

Pentru migrare, Red Hat ofera instrumente speciale, cat si posibilitati extinse de upgrade. Pentru a nu crea o presiune pe utilizator, producatorul mentioneaza ca versiunea 7 va putea rula fara probleme pe sistemele existente pana in 2024.

Mai multe detalii si anuntul oficial complet, aici

 

 

Red Hat
Red Hat

Furnizor global de solutii open source Servicii premium de suport, training si consultanța Red Hat este lider mondial in furnizarea de solutii software open source, folosind o abordare bazata pe comunitate pentru a furniza tehnologii cloud, Linux, middleware, de stocare si virtualizare ... Citeşte mai mult »

Cautati informatii