fbpx

Simpozionul Cyberspace & tehnologiile de videoconferinta: Controlarea zgomotului


In prima saptamana din februarie a avut loc in Colorado Springs Simpozionul Cyberspace 2016 care a gazduit si a inclus reprezentanti ai Ministerului Apararii (DoD) in SUA, dar si furnizori de tehnologie de video conferinta.

Solutia Polycom Real Presence Trio 8800 s-a bucurat de un succes deosebit in cadrul evenimentului, reprezentantii Ministerului Apararii fiind foarte interesati de noua tehnologie introdusa de Polycom in portofoliu, Acoustic Fence (Zidul acustic). Controlarea zgomotului in timpul intrunirilor secrete are o importanta covarsitoare, iar tehnologia Polycom raspunde acestei provocari.

Dave Doucette, Inginer Principal Vanzari in cadrul Polycom, ne-a impartasit mai multe detalii despre interesul federal actual in solutiile de videoteleconferinta.

Interviul este disponibil aici.

PSV: Care au fost tehnologiile si/sau solutiile specifice de videoteleconferinta de care au fost interesate in mod special agentiile in cadrul evenimentului din anul acesta?

DD:  Noua platforma de conferinte Polycom Real Presence Trio 8800 a avut un succes extraordinar. Oamenii treceau pe langa platforma si recunosteau imediat forma emblematica a echipamentului, fiind totodata foarte interesati de MS Skype pentru Integrarea afacerilor (Business Integration), subiect care este foarte important in prezent in spatiul DoD. Din punct de vedere al tehnologiei, Polycom a introdus recent o noua tehnologie denumita Acoustic Fence (Zidul acustic), care a fost o aplicatie extraordinara in cadrul DoD si, in acelasi timp, un element de diferentiere pentru Polycom.

PSV: Ne puteti spune mai multe despre tehnologia Acoustic Fence?

DD: Tehnologia Acoustic Fence blocheaza efectiv sunetele ce provin de la vocile din exterior si impiedica transmiterea zgomotelor nedorite. Din punct de vedere al securitatii, tehnologia aceasta a fost un factor de schimbare pentru ca adauga un nou nivel de capacitati care nu exista in alte produse. Tehnologia de zid acustic este compatibila si cu produse ca aplicatia Polycom RealPresence® Desktop.

PSV: Ne puteti prezenta un exemplu prin care sa ne aratati ca tehnologia Acoustic Fence ar putea fi benefica pentru o agentie federala?

DD: Sa presupunem ca ne aflam intr-o intrunire secreta. In mod tipic sunt anumite masuri implementate pentru a ne asigura ca sunetele si vocile care se aud in cadrul intrunirii nu parasesc sala pentru ca trecatorii sa nu aiba acces la informatiile confidentiale. Aceste masuri nu sunt insa mereu 100% eficiente. Zidul acustic ne permite sa combatem aceasta problema pentru a preveni ca zgomotul din exterior sa se transmita prin intermediul videoconferintei. Tehnologia analizeaza sunetele din afara salii si se asigura ca zgomotul preluat in interiorul salii de conferinta este redus semnificativ si eliminat.

Evolutia din domeniul solutiilor VTC este interesanta. Cand tehnologia de videoconferinte a fost lansata prima oara pe piata scopul era sa se obtina din sisteme maximul de volum al sunetelor. Pentru ca din ce in ce mai multe organizatii incearca sa-si securizeze informatiile confidentiale, in special in sectorul public, facem o trecere catre o lume in care trebuie sa controlam zgomotul.

Dave a activat in industria VTC timp de 20 de ani in calitate de client, distribuitor si producator. Inainte de a lucra pentru Polycom Dave a lucrat cu SAIC, SRA international si NEC. In perioada  2002-2006 Dave a ocupat pozitia de inginer principal VTC pentru Programul National de Invatare la Distanta pentru Oficiul Garzii Nationale, iar incepand cu 2006 activeaza in cadrul Polycom.

(https://publicsectorview.com/featured/cyberspace-symposium-vtc-containing-the-noise/)

Polycom
Polycom

Polycom ajuta organizatiile sa dezlantuie puterea colaborarii umane. Peste 400.000 de companii si institutii din lumea intreaga sfideaza distanta prin solutii sigure video, de voce si de continut de la Polycom, pentru a creste productivitatea, viteza de lansare pe piata, pentru a furniza ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii