fbpx

Tehnolgia de autentificare RSA premiata de SCMagazine


Recent, SCMagazine - una dintre cele mai apreciate publicatii de Securitate IT din Statele Unite si-a anuntat castigatorii anului 2019. In cadrul competitiei au existat mai multe categorii specifice solutiilor de securitate cibernetica: UTM, autentificare, detectarea amenintarilor, SIEM etc.
Tehnolgia de autentificare RSA premiata de SCMagazine 1

SCMagazine a analizat in total aproape 100 de solutii de securitate cibernetica de la diversi producatori pentru a putea stabili in mod obiectiv care sunt castigatorii. Din cele circa 20 de categorii, RSA a participat in competitie si a fost desemnat castigator la categoria Best Authentication Technology. Finalisti, la aceasta categorie, au fost urmatorii producatori: Duo Security, Okta, SecureAuth, WatchGuard Technologies.

Solutia RSA SecurID Access a fost desemnata castigatoare in urma unei evaluari riguroase si s-a facut remarcata prin: varietatea de optiuni de verificare a utilizatorului, variabilele pentru factorii de acces, simplificarea modelului de autentificare la nivel de utilizator.

Ca avantaje principale ale solutiei RSA, editorii SCMagazine au mentionat:

  • Factorii de acces SecurID in variabile precum profilul utilizatorului, riscul de amenintare si impactul asupra afacerii genereaza contextual un scor de incredere. Daca increderea este ridicata, utilizatorul obtine rapid si eficient acces, cu efort minim. Dar daca cererea de acces este determinata ca fiind o propunere riscanta, atunci solutia poate solicita forme mai riguroase de autentificare.
  • Optiuni multiple de verificare a utilizatorului: inclusiv notificari mobile push, parole unice, amprente digitale si biometrice faciale, mesaje SMS, recunoastere vocala, token-uri FIDO, hardware si software.
  • Modelul de date SecureID Access este reglat pentru a reduce nevoia de autentificare suplimentara cu pana la 90%, dar administratorii de securitate pot ajusta setarile nivelului de siguranta minim-maxim dintr-o consola de management centralizat.
  • Solutia poate fi aplicata pe o gama larga de cazuri de utilizare care implica sisteme de tip cloud si web, aplicatii deja existente, firewall-uri de generatie urmatoare, sisteme de gestionare a accesului, spatii de lucru gestionate, avand peste 500 de parteneri tehnologici.
  • Solutia permite acces rapid la aplicatii noi prin utilizarea conectorilor bazati pe experti pentru protocoale de autentificare de varf sau prin reutilizarea integrarilor preexistente executate de programul partener al companiei RSA Ready.
  • TCO redus (optiune dispozitiv virtual, oferta cloud etc, costuri scazute administrative si de suport)

SC Magazine este publicatia oficiala a SC Media, institutie independenta de analiza si jurnalism IT, cu o vechime de peste 25 de ani in piata. Publicatia ofera opinii, indrumari si cunostinte profesionale din industrie, caracteristici detaliate si stiri in timp real, analize si evaluari independente ale produselor in diferite forme de continut, in parteneriat cu si pentru managerii de securitate IT si pentru echipele lor tehnice.

Din 2014 Veracomp este distribuitor unic al solutiilor RSA in Romania.

RSA
RSA

Furnizor de solutii de securitate bazate pe informatii Analize de Securitate puternice si capacitati GRC de top din industrie RSA, Divizia de Securitate a EMC, este principalul furnizor de solutii de securitate bazate pe informatii. RSA ofera solutii pentru cele mai complexe si sensibile ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii