fbpx

Tehnologia ne face mai fericiti


Candva un lux, lucrul de la distanta (tehnic cunoscut sub termenul de "telecommuting") a devenit o practica tot mai des intalnita. Angajatii apreciaza ca un beneficiu din partea angajatorului posibilitatea de a lucra de acasa (sau de oriunde!) pentru ca le ofera un echilibru mai bun intre viata profesionala si cea personala, in conditiile in care traficul la orele de varf devine insuportabil si se traduce, in economia unui an, prin ore si zile pierdute pe drum.

O aritmetica simpla ne indica faptul ca o persoana, care petrece in medie 1.5 ore pe zi pe drum (dus-intors) casa-birou, va ‘consuma’ intr-un an 345 de ore pe drum. Asta inseamna aproape 15 zile! Sau, altfel spus un concediu… Ca atare nu este de mirare faptul ca angajatii sunt incantati cand li se ofera posibilitatea de a lucra de acasa! Si angajatorul castiga din aceasta schema: costuri reduse, o plaja larga de selectare a personalului si un nivel mai ridicat de satisfactie in randul angajatilor.

Companii precum IBM, AT&T sau American Express au fost pioneri in aceasta revolutie in care angajatilor li s-a oferit posibilitatea de a lucra de acasa. Si in Romania, tot mai multe companii opteaza pentru acest sistem alternativ (sau flexibil), in care angajatii au posibilitatea de a lucra de acasa fie ca permanenta, fie alternativ 1-3 zile pe saptamana. Mai putin stresati, angajati castiga timpul altfel pierdut pe drum, iar companiile reduc costuri si au angajati mai fericiti.

LifeSize a investigat aceasta situatie si ne prezinta rezultate uimitoare: angajatii care lucreaza de acasa sunt cu 98% mai fericiti decat cei care merg la birou!

Vezi infograficul realizat de LifeSize. Sursa: blog lifesize

LifeSize
LifeSize

LifeSize este prima companie care a dezvoltat si livrat produse de comunicare video de inalta definitie. A fost fondata in 2003 de veterani in industrie, iar in 2007 a primit titlul “Compania anului pentru solutii de videoconferinta” acordat de catre Videoconferencing Insight. Solutiile ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii