fbpx

Testarile NSS Labs confirma capabilitatile solutiilor Fortinet


Solutia IPS de la Fortinet dedicata centrelor de date continua sa fie una dintre cele mai eficiente din industrie, furnizand un echilibru perfect intre securitate, performanta si valoare generala. In urma testelor realizate de NSS Labs pe segmentul solutiilor IPS pentru centrele de date, solutia Fortinet a obtinut un rating excelent.

NSS Labs a publicat recent rezultatele raportului de testare a solutiilor de tip IPS dedicate centrelor de date (Data Center Intrusion Prevention System). Testarea a aratat ca atat FortiGate IPS 3000D de la Fortinet, cat si FortiGate IPS 7060E au excelat in ceea ce priveste performanta, costul total al proprietatii si eficacitatea securitatii iar, ca rezultat, au primit ratingul “recomandat” din partea NSS Labs.

  • FortiGate IPS 3000D a furnizat cea mai buna combinatie intre eficacitate si valoare de securitate per Megabit protejat pe secunda (Mbps) in harta valorii securitatii NSS Labs (SVM) pentru sistemele de prevenire a intruziunii centrelor de date (DCIPS).
  • S-a demonstrat ca FortiGate IPS 3000D depaseste capacitatea IPS garantata in fisa tehnica.
  • FortiGate IPS 3000D a blocat 98,73% exploit-uri si 100% evaziuni.
  • Raportul IPS intocmit de NSS Labs furnizeaza informatii detaliate cu rezultatele in urma testelor de eficacitate si performanta pentru industria de securitate care protejeaza centrele de date complexe si de inalta performanta de astazi. Acesta joaca un rol esential in a ajuta clientii sa evalueze si sa selecteze cele mai bune solutii pentru mediile centrelor lor de date pe baza rezultatelor din lumea reala.

John Maddison, prim-vicepresedinte, divizia produse si solutii, in cadrul Fortinet Inainte de a investi in echipamentele dedicate securitatii retelei, recomandam intotdeauna clientilor sa testeze produsele in mediul lor specific. Cu toate acestea, pentru multe organizatii, acest lucru nu este posibil. Din acest motiv, ne implicam in testarile realizate de terti independenti. Dar pentru ca aceste teste sa fie valoroase, trebuie sa reflecte cerintele lumii reale. Deoarece IPS din centrele de date joaca un rol atat de important in protejarea aplicatiilor, este important ca orice produs de testare a securitatii sa raspunda atat eficientei securitatii, cat si performantei. Cel mai recent raport elaborat de NSS Labs in urma testatii solutiilor IPS pentru centrele de date, indica faptul ca nu toti furnizorii respecta parametrii declarati. Suntem mandri ca Fortinet a primit rating ‘recomandat’, mai ales pentru vine in urma unei testari riguroase si obiective,” afirma John Maddison, prim-vicepresedinte, diviza produse si solutii, in cadrul Fortinet.

Modelul actual de afaceri bazate pe digital depinde de colectarea, prelucrarea si distribuirea datelor. Cresterea cererii de informatii in timp real este alimentata de cresterea aplicatiilor IoT, a consumatorilor si a utilizatorilor, precum si de Big Data, toate acestea avand un impact puternic asupra centrelor de date. Pentru a concura eficient, organizatiile implementeaza in centrele de date arhitecturi de inalta performanta, corelate cu scalabilitatea cloud. Aceste medii dinamice si din ce in ce mai hibride necesita solutii de securitate care nu numai sa poata tine pasul cu cresterea volumului de trafic, dar si sa asigure un mix de tipuri de trafic, cum ar fi IPv4 si IPv6 sau un volum tot mai mare de trafic criptat prin SSL, si sa gestioneze provocari unice la nivelul centrul de date, cum ar fi traficul asimetric. In acelasi timp, atacurile cibernetice devin din ce in ce mai sofisticate, reusind sa evite detectia, ceea ce inseamna ca centrele de date de astazi necesita, de asemenea, capabilitati avansate de prevenire a intruziunilor (IPS) care sa poata identifica si sa opreasca amenintari versatile.

Sumarul raportului intocmit de NSS Labs pentru FortiGate IPS 3000D releva:

  • Rata de blocare a exploit-urilor: 98.73%
  • Evaziuni blocate: 100%
  • Throughput protejat prin IPS: IPv4 – 28,743 Mbps, IPv6 – 24,756 Mbps

Mai multe detalii, gasiti in comunicatul oficial al producatorului.

Fortinet
Fortinet

Retelistica bazata pe securitate pentru o lume hiperconectata Veracomp este distribuitor Fortinet in Romania si Centru autorizat de trainingFortinet a fost infiintata in 2000 de catre Ken Xie, fondatorul vizionar si presedintele anterior si CEO  al NetScreen (vanduta ulterior catre Juniper ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii