fbpx

Thales a finalizat achizitia Gemalto


Initiata in urma cu 15 luni, achizitia Gemalto de catre Thales pentru 4,8 miliarde EUR pune astazi in piata un grup la un nou nivel si un lider global in domeniul identitatii si securitatii digitale, cu peste 80.000 de angajati.

 

Mai mare astazi decat ieri, Thales va acoperi toate tehnologiile care stau la baza lantului decizional critic pentru companii, organizatii si guverne. Incorporand talentul si tehnologiile Gemalto, Thales va dezvolta solutii sigure pentru a face fata provocarilor majore cu care se confrunta societatea noastra, cum ar fi gestionarea traficului aerian fara pilot, securitatea cibernetica a datelor si a retelei, securitatea aeroportului sau securitatea tranzactiilor financiare.

Combinatia dintre cele doua companii creeaza un lider de clasa mondiala, cu un portofoliu inegalabil de solutii de securitate si identitate digitala, bazate pe tehnologii precum biometria, protectia datelor si, mai pe larg, pe securitatea cibernetica. Astfel, Thales va oferi un raspuns perfect clientilor, inclusiv furnizorilor de infrastructura critica, cum ar fi bancile, operatorii de telecomunicatii, agentiile guvernamentale, utilitatile si alte industrii, in timp ce se confrunta cu provocarile identificarii persoanelor si obiectelor si pastrarea securitatii datelor.

Cercetare-dezvoltare
Thales si Gemalto impartasesc pasiunea pentru tehnologiile avansate care servesc ca fundament comun si punct de central de interes pentru cei 80.000 de angajati. Cercetarea si dezvoltarea (R&D) este nucleul noului grup, cu 3.000 de cercetatori si 28.000 de ingineri dedicati cercetarii si dezvoltarii. Thales dezvolta tehnologii de ultima generatie pentru a raspunde celor mai exigente cerinte ale clientilor din intreaga lume. Astazi, Grupul a devenit un laborator urias care a inventat lumea de maine, cu un portofoliu de 20.500 de brevete, dintre care peste 400 au fost inregistrate in 2018.

Sinergie tehnologica
Noul Thales va acoperi intregul lant de decizii critice intr-o lume din ce in ce mai interconectata si vulnerabila, cu capacitati de dezvoltare a software-ului, procesare de date, asistenta in timp real a deciziilor, conectivitate si gestionare de retea end-to-end. Cu un miliard de euro pe an dedicat cercetarii si dezvoltarii autofinantate, Grupul va continua sa inoveze pe pietele sale cheie, bazandu-se in special pe expertiza digitala de clasa mondiala in domeniul IoT, Big Data, Securitate cibernetica si inteligenta artificiala.

Odata cu Gemalto, lider global in identificare digitala si protectia datelor, Thales a dobandit un set de competente si tehnologii complementare extrem de valoroase. Acestea sunt tehnologii smart care ii ajuta pe oameni sa ia cele mai bune decizii in fiecare moment important. Achizitia reprezinta un moment  important pentru toti cei 80.000 de angajati ai Grupului. Impreuna, suntem un gigant in domeniul securitatii si identitatii digitale, cu capacitatea de a concura la cel mai inalt nivel, oriunde in intreaga lume.” declara Patrice Caine, presedinte si CEO, Thales.

Thales a generat in 2018 venituri de 19 miliarde euro si are 80,000 de angajati in 68 tari.

SURSA

Gemalto
Gemalto

Gemalto este producator de solutii de securitate digitala. Solutiile Gemalto protejeaza si controleaza accesul la date critice prin autentificarea accesului, a tranzactilor si a obiectelor, criptarea datelor si administrarea securizata a criptarii. Cu 14.000 de angajati si o cifra de afaceri de ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii