fbpx

Thales lanseaza o noua platforma de securitate cibernetica pentru protectia si controlul datelor sensibile


Thales a anuntat recent lansarea Platformei de securitate a datelor CipherTrust, prima solutie unificata de protectie a datelor din industrie, care permite companiiilor sa descopere, sa protejeze si sa controleze cele mai sensibile date oriunde se afla.

Thales lanseaza o noua platforma de securitate cibernetica pentru protectia si controlul datelor sensibile 1

Noua platforma ajuta la rezolvarea provocarilor cheie cu care companiile se confrunta astazi: complexitatea securitatii datelor cauzata de adoptarea multi-cloud, de reglementarile globale si regionale in materie de confidentialitate in evolutie, precum si de riscul incalcarii datelor din cauza amenintarilor externe si interne.

Pornind de la ani de inovatie in domeniul protectiei datelor, Thales a construit platforma de securitate a datelor CipherTrust pentru a unifica descoperirea, clasificarea si protectia datelor, impreuna cu un control al accesului foarte puternic si un management centralizat al cheilor. Platforma „all-in-one” combina cele mai bune tehnologii Vormetric si SafeNet KeySecure ale Thales pentru a oferi organizatiilor puterea de a pastra datele sensibile in siguranta in spatii sau in cloud, reducand in acelasi timp costurile si mentinand cele mai inalte niveluri de asigurare a conformitatii.

“Platforma de securitate a datelor CipherTrust unifica cele mai critice elemente ale securitatii datelor – descoperirea, protectia si controlul datelor – intr-o singura platforma integrata, oferind instrumente puternice pentru a aborda evolutia reglementarilor de confidentialitate la nivel mondial si regional, precum si cresterea adoptarii cloud-ului intensificata odata cu instaurarea remote workingului”, a declarat Todd Moore, Vice President, Encryption Solutions, Thales.

Forta de munca distribuita, reglementarile si tehnologiile in evolutie, cresterea infinita a datelor si utilizarea exploziva a serviciilor multi-cloud pun in pericol datele sensibile si fac ca securitatea datelor sa fie si mai provocatoare. Potrivit raportului Thales Data Threat Report din 2020 – Global Edition, companiile folosesc in medie 29 de servicii cloud diferite. Lipsa vizibilitatii si complexitatea operationala fac ca organizatiile sa nu stie unde le sunt stocate toate datele sensibile. Aceasta ingrijorare legata de complexitate (identificata ca fiind bariera numarul unu in calea securitatii de catre aproape 40% dintre respondentii Thales Data Threat Report-Global Edition) este simplificata cu platforma de securitate a datelor CipherTrust.

Pe masura ce tot mai multe aplicatii si date se muta in cloud, iar companiile incearca sa imbunatateasca scalabilitatea si sa ofere unelte remote pentru forta de munca, organizatiile IT vor fi provocate sa aiba o viziune holistica a datelor lor. Ca parte a platformei, CipherTrust Data Discovery and Classification permite companiilor sa descopere si sa clasifice date sensibile, precum si sa le remedieze, dintr-o singura platforma. Organizatiile pot intelege riscurile, descoperi lacune si pot lua decizii mai bune atat in ceea ce priveste partajarea de date catre terti, cat si migrarea in cloud. In plus, solutia ofera un set cuprinzator de template-uri de clasificare incorporate pentru reglementarile de securitate si protectie a datelor solicitate in mod obisnuit, cum ar fi GDPR si California Consumer Privacy Act (CCPA), dar este suficient de flexibila pentru a gestiona politicile personalizate bazate pe modele si algoritmi specifici.

Potrivit IDC, pana in 2025, vor fi create mai mult de 175 de zetabyte de date, iar astazi mai mult de jumatate din toate datele sunt stocate in cloud. Pentru a aborda complexitatea locului in care sunt stocate datele, Platforma de securitate a datelor CipherTrust ofera capacitati puternice pentru securizarea si controlul accesului la date sensibile in baze de date, fisiere si containere. Tehnologiile specifice includ criptarea de date on-premises, cloud, baze de date, fisiere si medii Big Data; protectia bazelor de date – ofera criptare transparenta la nivel de coloana, protectie aplicatii, servicii de tokenizare (Vaultless Tokenisation si Vaulted Tokenisation) si servicii de mascare a datelor statice.

Adoptarea accelerata a criptarii a dus la necesitatea gestionarii unui numar mult mai mare de chei de criptare in centrele de date traditionale si in medii cloud multiple. Gestionarea corecta a cheilor de criptare este esentiala pentru securitatea datelor, deoarece daca sunt furate cheile, criptarea devine inutila si, daca sunt pierdute, datele sunt suprascrise digital si nu pot fi recuperate. Acesta este motivul pentru care multe companii se lupta cu gestionarea diferitelor solutii de management al cheilor. CipherTrust Data Security Platform permite companiilor sa gestioneze si sa stabileasca in mod centralizat controale puternice asupra cheilor de criptare si a politicilor pentru datele criptate la nivel local si in cloud.

Pentru mai multe informatii despre noua platforma de securitate Thales, contactati-ne.

Sursa

Gemalto
Gemalto

Gemalto este producator de solutii de securitate digitala. Solutiile Gemalto protejeaza si controleaza accesul la date critice prin autentificarea accesului, a tranzactilor si a obiectelor, criptarea datelor si administrarea securizata a criptarii. Cu 14.000 de angajati si o cifra de afaceri de ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii