fbpx

Thales si Pure Storage furnizeaza solutii premiate de criptare a stocarii


Recent, Cybersecurity Excellence Awards a acordat catre Pure Storage si Thales titlul de Castigator pentru solutia de criptare a datelor stocate: Thales Vormetric Transparent Encryption for Efficient Storage.

 

Pure Storage si-a dezvoltat portofoliul pronind de la prima sa versiune FlashArray ™ in 2013 – cu premisa ca toate datele ar trebui reduse si ca stocarea ar trebui sa fie facuta pe flash si fara compromisuri. In timp, acest lucru a dus la reducerea costului flash-ului pana a ajuns la nivelul unui disc. Fara nici un compromis la adresa securitatii. Pure Storage a furnizat criptare certificata FIPS 140-2 pentru toate datele scrise pe FlashArray. Inteligente si elegante in executie, solutiile au impact zero asupra reducerii sau performantei datelor.

Exceptie: cand serverele trebuie sa scrie date deja criptate pe FlashArray-ul Pure Storage.

In parteneriat cu Thales, Pure Storage a reusit insa sa rezolve si aceasta ultima exceptie. Thales ofera Data Security Manager (DSM), un dispozitiv de retea care gestioneaza cheile. Thales ofera, de asemenea, software-ul serverului, Vormetric Transparent Encryption (VTE), care cripteaza traficul pe baza cheilor furnizate de DSM pentru scrierea datelor criptate pe un dispozitiv de stocare. Thales este lider indiscutabil de industrie pe acest segment de solutii.

Cum decripteaza un FlashArray cu EncryptReduce traficul de la gazda dotata cu VTE?

Usor! Pur si simplu se utilizeaza un KMIP, un protocol deschis, pentru a verifica o cheie din DSM. DSM gestioneaza cheia FlashArray si cheia serverului VTE pentru a se asigura ca sunt sincrone. Din momentul in care stocam cheia in memorie, decriptam si criptam, din mers, pentru orice gazda VTE. Metoda de scriere ramane neschimbata si toate aceste datele sunt reduse si protejate FIPS 140-2.

In mod uzual, se considera ca securitatea diminueaza capacitatea de utilizare si creste costurile operationale, ceea ce Pure Storage si Thales au infirmat prin EncryptReduce.

Misiunea comuna Pure Storage si Thales este de a se asigura ca EncryptReduce este o solutie disponibila pentru cat mai multe organizatii si companii. In acest moment, VTE este disponibil doar pentru Linux, dar intentia este ca in cel mai scurt timp solutia sa fie extinsa pe noi platforme, inlusiv pe Windows.

Pentru mai multe detalii despre tehnologia Pure Storage EncryptReduce accesati site-ul producatorului.

Pure Storage
Pure Storage

Leader in Gartner Primary Storage Magic Quadrant 2019 Solutiile Pure permit companiilor SaaS, furnizorilor de servicii cloud, precum si sectorului public si privat  sa furnizeze date sigure in timp real pentru a-si alimenta productia, mediile DevOps si mediile analitice moderne intr-un ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii