fbpx

Top 10 Predictii pentru 2018


Ca in fiecare final de an, specialistii in securitate isi indreapta atentia asupra viitorului. Ce ne va rezerva anul care urmeaza? Care sunt tendintele? Cum poate tehnologia sa vina in intampinarea viitorului?

Infosec Institute noteaza faptul ca amenintarile ransomware vor reprezenta pericolul nr1 pentru mediul de business, criptomonedele vor atrage diverse tipuri de frauda, securitatea cloud va ramane o prioritate de top, domeniul asigurarilor cibernetice promite o explozie, in vreme ce hartuirea cibernetica, mai ales in cazul adolescentilor, se afla in stadiu de dezvoltare.  Iata o colectie de predictii, colectate din articole publicate in diverse reviste de specialitate, precum eWeek, NetworkkWorld, BusinessWire, IDC, VentureBeat etc.

Predictii 2018 in materie de securitate cibernetica –Lipsa acuta de specialisti de securitate va genera o cerere tot mai mare de servicii de securitate, ca outsourcing. Numai in SUA se inregistreaza in prezent aproximativ 350,000 de pozitii neocupate cu rol de securitate a informatiei. Iar acest numar este in crestere. Doar 11% din forta de munca specializata pe securitatea informatiei sunt angajati de gen feminin, iar acest detaliu ar putea fi – in opinia analistilor – trabsformat in oportunitate.

Predictii 2018 in materie de tendinte de securitate cibernetica – Laboratoare McAfee indica 5 mari trenduri care se vor remarca anul viitor: adversarii vor dezvolta masini inteligente care pot procesa cantitat uriase de date si pot detecta vulnerabilitati, atacurile ransom isi vor redefini obiectivele depasind aria traditionala de santaj traditional, catre noi tinte de atac, aplicatiile vor creste zona de atac, iar spatiul privat va deveni tot mai asaltat de mediul comercial.

Predictii pentru piata de cloud hibrid in 2018 – Pe masura ce strategiile de cloud hibrid capata claritate,  este probabil ca anul 2018 sa conduca la adoptia masiva a platformelor cloud hibride PaaS. Serviciile publice cloud vin on-premises iar conexiunile dintre organizatii si furnizorii de cloud vor necesita optimizari.

Predictii pentru Servicii Cloud in 2018 – Se prefigureaza o consolidare a pietei de cloud prin parteneriate extinse. Utilizarea mediilor hibride este de asteptat sa creasca masiv, in vreme ce portabilitatea va deveni critica. Metricele IoT vor necesita stocare, iar SaaS va continua sa creasca in incercarea organizatiilor de a evita investitiile in echipamente hardware.

Predictiile IDC pentru 2018: Pe scurt: daca nu esti in cloud ramai izolat de inovatie. Ca de obicei, IDC indrazneste si merge cu predictiile pana in 2020-2021. Se considera ca pana in 2021, de exemplu, cel putin 50% din GDP global va fi digitalizat, pe toate palierele: comercial, operational, uman. Pana in 2021, bugetele alocate pe servicii cloud se vor dubla si vor depasi pragul de 530 miliarde USD.

Predictiile tehhologice Deloitte pentru 2018: In materie de mobilitate, se estimeaza ca una din 5 locuinte din SUA va obtine accesul la internet prin intermediul retelelor mobile celulare, in paralel cu preocuparea adultilor legata de utilizarea excesiva a telefoanelor mobile si incercarea – cel putin declarativa – de a limita timpul de utilizare. Toate acestea in contextul in care, zilnic, se vor vinde aproximativ 5 milioane de telefoane, la nivel global. Timpul acordat televiziunilor va scadea, in vreme ce  peste un miliard de utilizatori de telefoane mobile smart vor genera continut de realitate augumentata de tipul transmisiilor live pe Facebook, macar o data pe parcursul anului 2018, 300 de milioane dintre acestea facand acest lucru in fiecare luna, iar cateva zeci de milioane aproape saptamanal.

Predictii IoT din mediul organizational pentru 2018 – Abundenta de parteneriate si colaborari legate de IoT va transforma co-economia, iar clientii vor deveni co-inovatori. In acest context, standardele open, arhitecturile open si interoperabilitatea sunt critice, urmate indeaproape de reglemementarile legale. Este de asteptat ca domeniile agriculturii si sanatatii sa adopte cel mai rapid IoT datorita proiectelor inovative care se derulaze aici.

Predictii pentru Centrele de Date in 2018  – Dezvoltarea cloud are implicatii directe asupra centrelor de date. Specialistii responsabili cu gestionarea centrelor de date vor fi jucatori cheie pentru dezvoltarea infrastructurilor cloud, iar accentul va fi pe dezvoltarea unor instrumente care sa poata asigura un nivel superior de flexibilitate si vizibilitate, atat de necesare in mediile cloud mixte.

Desigur, acesta este sumarul unei colectii de predictii pentru anul care se apropie. Pentru trimiteri complete la articolele surse, va invitam pe site-ul F5.

F5 Networks
F5 Networks

Application delivery and security services The F5 portfolio of enterprise-grade application services ensures that apps are fast, available, and secure—across any on-premises or multi-cloud environment. F5 ofera puncte strategice de control in infrastructura IT, permitand organizatiilor ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii