fbpx

Top 10 tendinte tehnologice in 2020, conform Gartner


Progresul tehnologic are potential impact pozitiv si ofera oportunitati dezvoltare organizatiilor de orice tip. Departamentele de tehnologie ar trebui sa se foloseasca de aceste tendinte pentru a-si analiza oportunitatile adecvate organizatiei lor si pentru a orchestra un plan care sa vizeze implementarea acestora.

 

Unele dintre cele mai importante tendinte in tehnologia actuala sunt inteligenta artificiala (AI) si Internet of Things (IoT). Modul in care companiile comunica si utilizeaza aceste tehnologii poate rezulta intr-o serie de avantaje in agenda lor de business.

Concluzii cheie

  • Tendintele tehnologice strategice au un potential semnificativ de a crea si de a raspunde la perturbari si de a alimenta atat initiativele de transformare si de optimizare.
  • Inteligenta artificiala (AI) este un catalizator de baza pentru automatizarea avansata a proceselor si pentru cresterea implicarii umane.
  • Mediile fizice, inclusiv fabricile, birourile si orasele vor deveni „spatii inteligente” in care oamenii vor interactiona prin puncte de contact multiple si canale senzoriale pentru o experienta din ce in ce mai ambientala.
  • Aspectele legate de confidentialitate, etica digitala si provocari de securitate generate de AI, Internet of Things (IoT) / edge si alte tehnologii in evolutie vor deveni critice pentru a mentine increderea si a evita problemele legale.

Recomandarile raportului

Specialistii si inovatorii tehnologicii vor trebui sa acorde un plus de atentie care sa vizeze:

  • Concentrarea eforturilor de inovare pe oameni si utilizarea unor instrumente precum personas, harti de calatorie, radare tehnologice si foi de parcurs pentru a evalua oportunitatile, provocarile si intervalele de timp pentru adoptie.
  • Crearea unei perspective generale asupra functiilor si proceselor si exploatarea unui set complementar de instrumente incluzand domenii precum RPA, iBPMS, DTO, dezvoltare de aplicatii si AI care ghideaza modul in care instrumentele sunt utilizate si sistemele pe care le creeaza sunt integrate.
  • Adoptarea unei multi-experiente si implementarea unei platforme de dezvoltare si principii de proiectare care pot sustine experiente conversationale, imersive si din ce in ce mai ambientale.
  • Stabilirea principiilor, politicilor, bunelor practici si a arhitecturilor de tehnologie pentru a spori transparenta si increderea in ceea ce priveste datele si utilizarea AI

Pentru a vizualiza raportul complet accesati pagina dedicata.

Extreme Networks
Extreme Networks

Extreme Networks este producator de top de solutii de networking, care se adreseaza unei game largi de clienti cu o infrastructura cu fir, dar si wireless. De la companii de tip corporatii precum producatori, comercianti, institutii financiare, utilitati si centre de sanatate, la universitati ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii