fbpx

Transformarea digitala in sectorul guvernamental


Raportul State of Application Delivery indica o crestere a arhitecturilor multi-cloud care necesita abordari de securitate automatizate si centrate pe aplicatii

F5 Networks a anuntat rezultatele raportului sau global dedicat sectorului guvernamental in 2018. In studiul efectuat in colaborare cu clientii F5, se arata ca integrarea implementarilor multi-cloud permite organizatiilor guvernamentale sa selecteze platforma cloud care indeplineste cel mai bine cerintele unei aplicatii specifice. Cu toate acestea, aceasta situatie genereaza un nivel mai ridicat de provocari cu care se confrunta multe dintre organizatiile guvernamentale, atunci cand vine vorba de gestionarea operatiunilor si a securitatii multicloud, dat fiind ca portofoliul de aplicatii este in permanenta evolutie.

“Respondentii din domeniul guvernamental au precizat ca se concentreaza foarte mult pe construirea fundatiei necesare pentru transformarea digitala bazata pe aplicatii „, a declarat Peter Kersten, vicepresedinte regional, departamentul de vanzari, F5. „In intreaga lume, organizatiile guvernamentale se indreapta catre guvernarea digitala, care le permite adoptia cloud, a automatizarii si orchestrarea strategiilor de securitate.”

Aflat la cea de-a patra editie anuala, raportul State of Application Delivery examineaza rolul vital pe care il au serviciile de aplicatii, care permit organizatiilor sa instaleze aplicatiile mai rapid, mai inteligent si in conditii de securitate sporita. Pentru prima data, raportul a indicat rezultatele pe o verticala specifica, iar aproape 300 de profesionisti IT din intreaga lume au cantarit in subiecte legate de distribuirea aplicatiilor, de la adoptarea cloud-ului, a cloud-ului public si privat, pana la cele legate de provocarile emergente de securitate, de automatizare si de orchestrarea serviciilor de aplicatii pentru institutii.

Concluzii in urma studiului

In acest studiu au fost implicati respondenti cu diverse responsabilitati IT: securitate, dezvoltarea aplicatiilor, DevOps, dar si manageri IT. Dintre cele mai interesante concluzii ale studiului mentionam:

  • Transformarea digitala generaza noi initiative de optimizare a arhitecturii IT: Optimizarea infrastructurii IT si a proceselor ramane unul dintre beneficiile cheie generate de proiectele de transformare digitala, conform 79% dintre respondenti, in timp ce 42% dintre acestia spun ca transformarea digitala incurajeaza furnizarea de aplicatii cloud. Mai mult decat atat, 47% dintre respondenti au declarat ca aceasta schimba modul in care se dezvolta aplicatiile, iar o treime au raportat ca exploreaza noi arhitecturi de aplicatii, cum ar fi containerele si microserviciile.
  • Arhitecturile multi-cloud permit adoptarea unei strategii selective de servicii cloud: guvernele din toate regiunile sunt de acord ca mediile cloud vor juca un rol strategic in viitor, chiar daca focalizarea lor specifica este impartita intre cloud-ul public si cel privat. Cele mai multe organizatii urmaresc o strategie optima pentru fiecare implementare de aplicatii, ceea ce duce la arhitecturi multi-cloud. In timp ce adoptarea mediului cloud in sectorul guvernamental este mai mica (34% dintre respondentii guvernamentali au raportat peste 25% din aplicatii in cloud, comparativ cu 45% dintre respondenti, cu peste 25% din aplicatii in cloud), aproape opt din zece respondenti au raportat utilizarea multi-cloud, respectiv 79%), 57% dintre acestia afirmand ca deciziile cloud sunt luate plecand de la necesitati.
  • Serviciile de livrare a aplicatiilor sunt esentiale pentru viitor: implementarile de servicii planificate arata ca organizatiile guvernamentale imbratiseaza solutiile de securitatea a aplicatiilor. Securitatea este in continuare prioritara, dar angajarea in aplicatii a aparut ca o necesitate critica in acest an, pe masura ce organizatiile IT se pregatesc pentru economia digitala. Primele cinci servicii pe care organizatiile guvernamentale intentioneaza sa le implementeze in urmatoarele 12 luni sunt: server global de load balanding (GSLB), federalizarea identitatii, gateway-ul API, single sign-on si serviciile de livrare a continutului in retea (Content Delivery Network, CDN).
  • Increderea in securitate scade pe masura ce se trece la cloud: Transformarea digitala determina organizatiile guvernamentale sa furnizeze tot mai multe aplicatii in cloud, dar increderea organizationala de a rezista unui atac scade din cauza lipsei de experienta si expertiza in securizarea aplicatiilor care ruleaza in cloud-ul public. De fapt, 33% dintre respondenti au declarat ca protectia aplicatiilor este o provocare majora de securitate. In ceea ce priveste tehnologiile utilizate pentru a proteja aplicatiile, 65% au raportat ca folosesc firewall-uri pentru aplicatii web (WAF).
  • Automatizarea si orchestrarea: aproape cu toate motoarele pornite. Aproape trei din patru respondenti (73%) declara ca apelarea la procese automatizate pentru functionare a infrastructurii IT este „oarecum” sau „foarte” importanta. Majoritatea (62%) utilizeaza automatizarea pentru a impulsiona o tehnologie mai slaba, in scopul de a reduce OpEx, in timp ce mai putin de jumatate (43%) incearca sa scaleze pentru a satisface necesitatile existente.

Vezi mai multe informatii pe pagina producatorului.

F5 Networks
F5 Networks

Application delivery and security services The F5 portfolio of enterprise-grade application services ensures that apps are fast, available, and secure—across any on-premises or multi-cloud environment. F5 ofera puncte strategice de control in infrastructura IT, permitand organizatiilor ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii