fbpx

Trend Micro lucreaza pentru construirea unei punti de legatura intre abilitatile in domeniul securitatii cibernetice si competitia globala


Exista o nevoie din ce in ce mai mare de profesionisti in domeniul securitatii cibernetice la nivel global, iar tinerii profesionisti au nevoie de experienta practica pentru a-si perfectiona abilitatile necesare umplerii acestui vid.

 

Trend Micro Incorporated (TYO: 4704; TSE: 4704), lider global in solutii de securitate cibernetica, recunoaste aceasta nevoie si a gazduit recent cea de-al treilea sau concurs anual Capture the Flag pentru a sprijini dezvoltarea abilitatilor esentiale prin rezolvarea provocarilor in domeniul securitatii cibernetice din lumea reala. Competitia din acest an a fost castigata de echipa Egfr33ks, care a descifrat cu succes provocarile care au testat abilitatile jucatorilor din diferite categorii, cum ar fi atacuri cu tinta, Internet of Things (IoT), Sisteme industriale de control (ICS) si Monitorizare Control si Achizitii de Date (SCADA).

Potrivit unui raport al Gartner1, 59 la suta dintre companiile chestionate au nevoie urgenta de un analist de securitate si „rata somajului pentru profesionistii din domeniul securitatii cibernetice este zero.“ 2 Trend Micro CTF – Raimund Genes Cup 2017 isi propune sa le ofere tinerilor profesionisti abilitati practice in cele mai solicitante zone ale peisajului securitatii cibernetice de azi. Jucatorii castiga experienta valoroasa in lumea reala care poate fi utilizata in cadrul interviurilor de angajare si in provocarile zilnice cu care se confrunta la locul de munca.

„Dorim sa contribuim la reducerea deficitului de abilitati care afecteaza organizatiile la nivel global, precum si sa continuam sa facem lumea mai sigura pentru schimbul de informatii digitale“, a declarat Eva Chen, director executiv pentru Trend Micro. „Provocarile puse in aceasta competitie reprezinta viitorul peisajului securitatii cibernetice. Speram ca abilitatile invatate aici vor fi folosite pentru a proteja utilizatorii de internet din cele mai mari zone ale amenintarilor emergente.“

In concursul Capture the Flag din acest an, 1.431 de echipe din 91 de tari si regiuni au participat la etapa de calificare online in luna iunie, primele 10 echipe și o echipă invitata mergand mai departe in finala de la Tokyo, Japonia. Castigatorii primesc 1.000.000JPY (aproape 10.000 USD), calificarea automata pentru finala HITCON CTF 2017 si 15.000 de puncte recompensa pentru Zero Day Initiative (ZDI), care permit cercetatorilor in domeniul vulnerabilitatilor sa castige mai multe recompense atunci cand se inscriu in programul ZDI.

Trend Micro are mai multe initiative globale care sprijina educatia si dezvoltarea abilitatilor in domeniul securitatii cibernetice. Acestea au avut vizat peste 10.000 de scoli si 1 milion de copii, parinti si profesori din intreaga lume pentru a preda securitatea online de la o varsta frageda si pentru a-i inspira pe viitori profesionisti in securitate sa inceapa o cariera in acest domeniu.

Videoclipuri de la eveniment pot fi vizualizate aici: https://www.youtube.com/channel/UCYGyHY5vkk9oRVlh24eKNyg.

Pentru a afla mai multe despre Trend Micro CTF – Raimund Genes Cup, vizitati: https://blog.trendmicro.com/trend-micro-capture-the-flag-train-security-professionals-close-the-skills-gap/

 

Trend Micro
Trend Micro

Trend Micro Incorporated este lider global in software de securitate cu o experienta de 27 de ani. Soluțiile Trend Micro se adreseaza atat consumatorilor, cat si companiilor si agentiilor guvernamentale, asigurand o securitate stratificata a datelor pe dispozitive mobile, obiective, ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii