fbpx

Trend Micro si Europol colaboreaza pentru a dota industria financiara cu protectie impotriva malware-urilor de la ATM-uri


DALLAS SI HAGA, Olanda--(BUSINESS WIRE)--Trend Micro Incorporated (TYO: 4704; TSE: 4704), lider global in solutii de securitate informatica si Centrul european de combatere a criminalitatii informatice (EC3) au publicat un raport complet cu privire la stadiul actual al malware-urilor pentru ATM. „Obtinerea profiturilor din malware-urile pentru ATM” detaliaza atat atacurile malware fizice, cat si de reteaua asupra ATM-urilor si arata de asemenea unde este creat malware-ul.
Trend Micro si Europol colaboreaza pentru a dota industria financiara cu protectie impotriva malware-urilor de la ATM-uri 1

Malware-ul pentru ATM a evoluat de la accesul fizic necesar pentru a infecta dispozitivele la accesul in retea care ataca acum cu succes folosind reteaua corporativa a bancii. Raportul diseca atacurile recente folosind retelele bancii pentru a fura atat bani, cat si date despre cardurile de credit de la dispozitivele ATM, indiferent de segmentarea retelei. Aceste atacuri nu prezinta doar risc pentru informatiile identificabile personal (PII) si pentru sume mari de bani, dar fac bancile sa incalce standardele de conformitate PCI.

„Protejarea impotriva amenintarilor cibernetice de astazi si respectarea standardelor de conformitate necesita resurse sporite care nu sunt intotdeauna disponibile pentru organizatii, inclusiv cele din industria serviciilor financiare” a declarat Max Cheng, director de informatii pentru Trend Micro. „Parteneriatele de tip public-privat consolideaza lupta globala, continua impotriva criminalitatii informatice si ajuta la umplerea golului legat de resurse pentru organizatii. Acest raport vine ca urmare a angajamentului Trend Micro de a ajuta autoritatile de aplicare a legii si companiile private sa reduca viitoarele atacuri si sa protejeze persoanele.”

„Raportul comun industrie –autoritate de aplicare a legii realizat de EC3 din cadrul Europol si Trend Micro arata ca malware-urile care sunt folosite au evoluat semnificativ si aria de aplicare si dimensiunea atacurilor au crescut in mod proportional. Desi colaborarea dintre industrie si autoritatile de aplicare a legii s-a dezvoltat puternic, infractionalitatea continua sa prospere datorita unor recompense financiare majore disponibile grupurilor infractionale organizate implicate. Acest raport evalueaza natura evolutiva a amenintarii. Sper ca acesta sa serveasca drept model pentru viitoarea colaborare dintre industrie si autoritatile de aplicare a legii” a declarat Steven Wilson, seful EC3.

Pe langa raportul public, o versiune in editie limitata este disponibila autoritatilor de aplicare a legii, institutiilor financiare si industriei de securitate IT. Acest raport privat ofera mai multe detalii organizatiilor publice si private pentru intarirea sistemelor de retea si ATM-urilor si prevenirea viitoarelor atacuri impotriva institutiilor financiare.

Pentru raportul public complet, accesati Trend Micro.

Despre EC3

Gazduit la sediul Europol din Haga, Olanda, Centrul european de combatere a criminalitatii informatice (EC3) a fost lansat in 2013 pentru a coordona activitatile transfrontaliere ale autoritatilor de aplicare a legii impotriva criminalitatii informatice si pentru a actiona ca un centru de expertiza tehnica in domeniu. Pentru mai multe informatii, accesati: www.europol.europa.eu/ec3

Vedeti de asemenea

Cautati informatii