fbpx

Un an nou, programe noi Red Hat Enterprise Linux. Moduri mai usoare de accesare RHEL.


Pe 8 decembrie 2020, Red Hat a anuntat o schimbare majora (CentOS Stream: Building an innovative future for enterprise Linux (redhat.com)) a ecosistemului Linux pentru companii: Red Hat va incepe transferul de la CentOS Linux la CentOS Stream.

 

Aceasta decizie va oferi comunitatii, inclusiv dezvoltatorilor open source, creatorilor de hardware si software, contribuitorilor individuali si administratorilor de sisteme, o conexiune mai stransa cu dezvoltarea platformei Linux pentru intreprinderi de top din lume.

Red Hat si-a propus si s-a angajat sa faca ecosistemul RHEL functionabil pentru o comunitate cat mai larga, fie ca sunt persoane sau organizatii care doresc sa ruleze un backend Linux stabil; proiecte comunitare care mentin sisteme mari CI/Build; dezvoltatori open source care cauta „ce urmeaza”; institutiile de invatamant, furnizorii de hardware si software care cauta sa grupeze solutii; sau intreprinderi care au nevoie de o platforma de productie solida.

Primele programe noi pe care Red Hat le lanseaza in 2021 sunt gratuite si extind programele RHEL pentru companii cu productie mica si echipe de dezvoltatori.

RHEL gratuit pentru sarcini mici de productie

Varianta gratuita RHEL exista de mult timp prin intermediul programului Red Hat Developer. Termenii ofertei isi limitau anterior utilizarea la dezvoltatorii cu o singura masina. Acum, Red Hat va extinde acest program, astfel incat abonamentul Individual Developer pentru RHEL sa poata fi utilizat in productie pentru pana la 16 sisteme. Pentru a accesa varianta RHEL gratuita, trebuie doar sa va conectati cu un cont Red Hat gratuit (sau prin GitHub, Twitter, Facebook) pentru a descarca RHEL si a primi updates-uri.  In plus, puteti utiliza, de asemenea, programul extins Red Hat Developer pentru a rula RHEL pe cloud-uri publice majore, inclusiv AWS, Google Cloud Platform si Microsoft Azure.

RHEL gratuit pentru echipele de dezvoltare ale clientilor

In ceea ce priveste dezvoltatorii, Red Hat isi extinde, de asemenea, programul pentru dezvoltatori, facilitand integrarea intregii echipe de dezvoltare in program si sa profite de avantajele sale. Astfel, echipele de dezvoltare pot fi acum adaugate la acest program fara costuri suplimentare prin abonamentul RHEL existent.

RHEL poate fi implementat si prin Red Hat Cloud Access si este accesibil pe cloud-uri publice importante, inclusiv AWS, Google Cloud Platform si Microsoft Azure, fara costuri suplimentare, cu exceptia taxelor obisnuite de hosting percepute de furnizorul de cloud.

Prin aceste programe grauite, Red Hat isi doreste sa-si pastreze utilizatorii CentOS si sa-i transforme in clienti RHEL. Anuntul companiei a subliniat aceasta strategie: „Vrem sa facem RHEL mai usor de utilizat si sa eliminam multe bariere care ne stau in cale, lucrand pentru a tine pasul cu evolutia nevoilor utilizatorilor Linux, clientilor nostri si partenerilor nostri. Acest lucru ne impune sa examinam continuu modelele noastre de dezvoltare si de afaceri pentru a satisface aceste nevoi in schimbare. Credem ca aceste noi programe – si cele de urmat – actioneaza pentru atingerea acestui obiectiv. ”

Echipa Red Hat care dezvolta aceste programe poate fi contactata direct, de cei interesati, la adresa de email: centos-questions@redhat.com.

Red Hat
Red Hat

Furnizor global de solutii open source Servicii premium de suport, training si consultanța Red Hat este lider mondial in furnizarea de solutii software open source, folosind o abordare bazata pe comunitate pentru a furniza tehnologii cloud, Linux, middleware, de stocare si virtualizare ... Citeşte mai mult »

Cautati informatii