fbpx

VERACOMP PREIA DISTRIBUŢIA GEMALTO


Miercuri, 15 martie 2017, Bucureşti: VERACOMP, distribuitor de soluţii IT, începe anul 2017 în forţă. Semnarea acodului de distribuţie cu Gemalto, intenţia de a creşte vânzările cu 10% în 2017 şi relocarea într-un nou sediu cu facilităţi logistice superioare – sunt doar câteva dintre obiectivele distribuitorului pentru acest an.

Veracomp, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de soluţii IT cu valoare adăugată, a anunţat recent semnarea acordului cu producătorul Gemalto, lider mondial pe segmentul soluţiilor de securitate digitală. Acordul recent semnat face parte din strategia Veracomp de consolidare a portofoliului pe segmentul soluţiilor de securitate. Produsele Gemalto dedicate criptării şi autentificării sunt, astfel, din acest moment, disponibile şi în România, prin intermediul reţelei de parteneri Veracomp.

Thorsten Krüger, Regional Director Identity and Data Protection, Gemalto, afirmă: “Colaborarea noastră cu Veracomp a început în urmă cu câţiva ani. Datorită cererii tot mai mari de pe piaţa românească, am considerat oportun să ducem această colaborare la un alt nivel, care să justifice un suport superior şi investiţii planificate şi – prin care – să oferim distribuitorului și partenerilor săi posibilitatea de a accelera tendinţa de creştere a cererii. Am apreciat la Veracomp şi l-am ales ca distribuitor pentru o serie de calităţi importante, într-un domeniu extrem de specific cum este nişa soluţiilor Gemalto: proactiv, cu o echipă puternică de specialişti tehnici şi o reţea de parteneri bine definită. Împreună, suntem convinşi, ne vom putea atinge mai bine potenţialul şi vom reuşi să oferim companiilor și organizaţiilor posibilitatea de a-şi îndeplini obiectivele legate de protecţia datelor, într-un mediu economic mereu în schimbare.”

„Suntem încântaţi de calitatea noastră de distribuitor Gemalto în România! Ca şi în cazul celorlalte branduri de soluţii din portofoliu, ne propunem să susţinem aceste soluţii, la nivelul reţelei de distribuţie, cu întregul pachet educaţional şi tehnic cu care ne-am obişnuit deja partenerii,” declara Cătălin Matei, CEO, Veracomp.

Veracomp aniversează anul acesta 10 ani de la înfiinţare. Din 2013 până în 2016 compania a înregistrat o creştere susţinută de peste 30%. Din 2016, distribuitorul şi-a propus și a iniţiat un proces mai amplu de consolidare – al echipei, al portofoliului de soluţii şi al reţelei de parteneri. Anul trecut, Veracomp a adăugat la portofoliul de furnizori unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de securitate, TrendMicro, care a și-a confirmat potenţialul în piaţă românească. Pentru 2017, distribuitorul îşi propune să continue procesul de consolidare, atât la nivel de portofoliu de furnizori, cât şi în ceea ce priveşte reţeaua de parteneri şi serviciile adăugate dedicate acesteia. Gemalto este un prim pas.

„Pentru 2017 planurile noastre de consolidare includ mai multe obiective: la nivelul cifrei de afaceri vizăm menţinerea ritmului înregistrat în 2016, respectiv o creştere de 10%, intenţionăm să creăm un centru de training autorizat în cadrul Veracomp, să ne consolidăm portofoliul cu o serie de noi furnizori de nişă din domeniul securităţii şi retelisticii şi – nu în ultimul rând – să ne mutăm într-un sediu nou!” afirmă Cătălin Matei, CEO, Veracomp.

Din totalul cifrei de afaceri, în ponderea vânzărilor pe grupe de soluţii, predomină soluţiile de networking şi securitate care realizează aproximativ 68% din totalul încasărilor. Din totalul veniturilor, peste 80% sunt generate din proiecte şi doar 20% din vânzări punctuale de tip run-rate.

Printre alţi furnizori de soluţii de securitate vizaţi de Veracomp în 2017, menţionăm: Entrust, ProofPoint, precum şi lărgirea portofoliului cu furnizori de open source, precum Redhat. În prezent Veracomp distribuie pe piaţa românească următoarele branduri de soluţii IT: arcserve, BlueCoat, Certes, Extreme Networks, F5, Fortinet, Gemalto, Huawei, Infortrend, LifeSize, Quantum, Polycom, RSA, TrendMicro, WhiteHat.

Gemalto
Gemalto

Gemalto este producator de solutii de securitate digitala. Solutiile Gemalto protejeaza si controleaza accesul la date critice prin autentificarea accesului, a tranzactilor si a obiectelor, criptarea datelor si administrarea securizata a criptarii. Cu 14.000 de angajati si o cifra de afaceri de ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii