fbpx

Veracomp si F5 lanseaza un program de traininguri gratuite de securitate cibernetica in 2021


2020 a impus pentru toate pietele, inclusiv pentru Romania, o digitalizare fortata indiferent ca vorbim de mediul privat sau de stat.

Digitalizarea nu a fost o alegere, ci singura optiune existenta, fortand intr-un an ceea ce era de asteptat sa se intample in Romania in 5-10 ani.

Veracomp si F5 lanseaza un program de traininguri gratuite de securitate cibernetica in 2021 1Daca acum cativa ani, una dintre cele mai frecvente afirmatii, in randul echipelor manageriale si IT ale companiilor mici si mijlocii, era „nu credem ca suntem o tinta, deci nu sunt necesare masuri de securitate cibernetica„, extinderea perimetrului infrastructurii informatice a adus cu sine canale noi de comunicare si, implicit, usi deschise pentru potentialii atacatori cibernetici punandu-i permanent in alerta pe managerii IT.

Cea mai sigura tinta de atac cibernetic este angajatul din companie. Un singur angaat este suficient ca un hacker sa poata introduce cu usurinta sisteme malitioase care duc la pierderi de date sau la atacuri grave. Asigurarea securitatii tuturor aplicatiilor si a intregii infrastruturi, precum si educarea angajatilor in Securitate cibernetica sunt prioritati top pentru companii in 2021. Directorii si manageri IT  trebuie sa dispuna de o serie de competente pentru a fi parte din solutie, nu din problema.

Veracomp, impreuna cu F5, lanseaza in 2021 un program  de traininguri online, grauite, pentru constientizarea securitatii cibernetice, prin care isi propune sa sustina procesul de digitalizare si de educare in securitate cibernetica a specialistilor IT din Romania. Participantii vor intelege cum se intampla atacurile cibernetice, de ce se intampla incidentele de securitate, cum se poate raspunde eficient la ele, tehnologiile moderne de care pot dispune pentru protejarea impotriva atacurilor cibernetice.

Sesiunile online vor fi anuntate in calendarul de evenimente Veracomp  fiecare avand un subiect separat. Primele sesiuni, din aceasta serie, includ subiecte precum: atacuri DDOS, tehnologia de WAF potrivita in functie de aplicatiile companiei, protectie impotriva furturilor de credentiale si a preluarii de cont.

„In perioada recenta, ce coincide cu aparitia pandemiei generate de COVID-19, a aparut o accentuare a tipurilor de atacuri directionate catre companii, cel mai probabil datorata multiplicarii potentialilor vectori de atac. Si aici putem aminti de faptul ca majoritatea companiilor au incurajat accesul remote in retelele proprii, prin diverse metode, expunind aplicatii sau tunele VPN. Statistic vorbind, peste 80% din companii au detectat cresteri semnificative ale atacurilor cibernetice  si ale nivelului de sofisticare al acestora.

Ca si tipuri principale de atacuri:

  • Social Engineering Attacks
  • Malware Attacks
  • Denial-of-Service (DoS) & Distributed Denial-of-Service (DDoS)
  • Web Application Attacks

F5 Networks a reusit in mod constant sa tina pasul cu amenintarile cibernetice si sa ofere solutii robuste de protectie perimetrala sau la nivel de aplicatie. Si aici pot aminti pe scurt de protectie impotriva atacurilor DoS/DDoS, multiple solutii WAF si de protectie pentru API-uri, protectie a infrastructurii DNS, solutii impotriva fraudelor etc” , declara Sergiu Banyai, Business Development Manager Veracomp Europe.

F5 este unul din cei mai importanti producatori la nivel mondial de solutii de management al securitatii, al accesului si al infrastructurilor BIG-IP, precum si de solutii multi-cloud pentru aplicatii fiind considerat jucator major pe nisa solutiilor de securitate enterprise, pozitie reconfirmata de analistii Gartner. F5 este permanent interesat ca solutiile sale sa asigure un nivel optim de interoperabilitate, plecand de la premiza ca infrastructurile complexe sunt construite in medii hibrid. Eforturile producatorului de a dezvolta caracteristica de interoperabilitate au fost notate de catre specialistii din industrie si confirmate de aliantele recent incheiate prin achizitionarea de companii precum Shape sau NGNIX.

Veracomp este distribuitor exclusiv F5 Networks in Romania.

F5 Networks
F5 Networks

Application delivery and security services The F5 portfolio of enterprise-grade application services ensures that apps are fast, available, and secure—across any on-premises or multi-cloud environment. F5 ofera puncte strategice de control in infrastructura IT, permitand organizatiilor ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii